Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vanuit de diepste krochten

RTL nieuws opent direct met een vies nieuwtje. Pedo-handboek vol met 'tips' vrij toegankelijk op dark web. Al meer dan tien jaar is de handleiding op het dark web, het verborgen gedeelte van het internet, te vinden. Het handboek wordt actief gedeeld op fora voor pedofielen en aangevuld met nieuwe tips, adviezen en ervaringen.

De presentatrice van wie stem van woede overslaat heeft het over de plaats waar dit vunzige werkje vandaan komt: "Dit zogenaamde handboek komt uit de diepste krochten van Dark Web op Internet."

De diepste krochten. Daar denk ik over na. Ik zoek op google op wat het nu eigenlijk precies betekent:
Eerste definitie: Krocht: opstaande rand, rond de opening in de bovenkant van een visbun. Soms ook beunkoker of bunbak genoemd.
Ik ben bang dat dit niet is wat wij zoeken.
Tweede definitie:Krochten: de diepste, verborgen en smerigste delen van .....in de krochten van de geest, waar vreemde verlangens huizen`
Dat lijkt er meer op. En de presentatrice heeft een punt.
Bestaat er iets smerigers dan genoemd handboek? Neen! Dat bestaat er niet.

Totdat ik later op de avond een reportage op tv zie waarin twee mensen, een man en een vrouw, worden getoond die een hongerstaking houden.
Zij komen uit Groningen. De vrouw vertelt dat zij al acht dagen niet gegeten heeft. Na de laatste aardbeving in Groningen werd het pand waar zij haar bedrijf uitoefende, onbewoonbaar verklaard. Zij moest het pand verlaten en had vanaf dat moment geen inkomsten meer. Daarom vroeg zij bijstand aan. Die krijgt zij niet omdat de overheid op het standpunt staat dat zij nog onroerend goed heeft dat zij kan "opeten".
Onroerend? Hoe onroerend is een pand nog na een aardbeving, maar dat geheel terzijde.

Zou je in dit geval kunnen zeggen dat dit standpunt komt uit de diepste krochten van het Binnenhof?
Ik vind van wel. Beide gevallen zijn afkomstig uit de smerigste delen van de geest. De ene van het Dark web. Het andere vanuit het Torentje.

Kortom: Vuilnisman, mogen deze zakken allebei mee naar de diepste krochten van de vuilnisbelt?

Schrijver: van Gellekom, 2 april 2018


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.3 met 7 stemmen 965Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)