Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Piepkuiken tegenover moedergans

Marc-Marie Huijbregts gaat gebukt onder het vooruitzicht dat hij met oudjaar moet pieken. Zijn zondagse mano a mano met Paul de Leeuw drukt loodzwaar op hem. De opvallende onderdanigheid waarmee het ‘menneke’ uit Tilburg tegen zijn jeugdidool aanschurkt en zowel het aangeven als het inkoppen overlaat aan De Leeuw, doen het ergste vrezen. Zijn grenzeloze adoratie voor corpulente moeder-de-gans Paul belemmert hem.

‘Als Je Alles Hebt Gehad!’ blijft onvoldoendes scoren. Het bestaat uit lachen-gieren-brullen, opgevuld met saaie niksigheid. Bij ieder item ziet Markske zijn grote broer bakvisachtig-bewonderend naar de ogen. In het arbeidsethos van grote duo’s als Dean Martin & Jerry Lewis (zelfs van Johnny & Rijk) was professionele balans de toverformule. Maar De Leeuw & Huijbregts tonen geen greintje natuurlijke complementariteit. Ze lijken van die werkwijze zelfs nog nooit te hebben gehoord.

Iemand in het format-team moet gedacht hebben de sleutel tot record-kijkcijfers gevonden te hebben, als onbeschaamde imitatie van Voetbal Inside. Quod non, De Leeuw houdt vast aan zijn automatische piloot en Huijbregts reikt niet verder dan gillend piepkuiken. De wanprestaties van ‘Als Je Alles’ zitten in het magere aanbod: onwetendheid, slordigheid, slechte keuzes. De elkaar besnuffelende partners benutten iedere gelegenheid om zendtijd te verprutsen. En er wordt te veel uit de losse pols geschud: twee heertjes omzeilen de klippen van hun beperkte amusement-ervaring.

Ik bid dat Huijbregts ophoudt met improviseren. Als pseudo-entertainer verkijkt hij zich op dit punt. De kans is groot dat M-M straks, vanuit ‘zijn’ Tilburgse Schouwburg, afgaat als een blatende gieter.

Schrijver: Ton Mantoua, 10 april 2018


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.4 met 5 stemmen 160Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
11 april 2018
Ik kan me in deze reactie van J.R heel goed vinden nu.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
11 april 2018
Paul heeft van nature geen diepgang, terwijl Marc-Marie dat van nature wel heeft.
Paul's opgeblazen ego zet Marc's ook wel behoorlijke ego steeds in de schaduw, soms zelfs subtiel venijnig. Dat ze beiden prominente homo's zijn, wil nog niet zeggen, dat ze ook goed kunnen samenwerken. Ze zijn geen Snip en Snap.
Laatst kusten ze elkaar in hun show. Een Judas-kus is er niets bij. Gewapende vrede, als je het mij vraagt. Tussen de op goedkoop effect jagende vreetzak en de meer timide intellectueel en moderne dandy, die bij een concert van Barbra Streisand vooraan zat en graag in New York shopt. De televisiewereld is een grotendeels gesloten circuit, waar men elkaar de hand boven het hoofd houdt en elkaar over en weer uitnodigt voor dit en dat en hup!, weer een nieuw flopprogramma zonder wezenlijke inhoud! Ze entertainen ons voornamelijk voor hun eigen banksaldo's en uit narcistische behoeften. De camera's zijn in feite spiegels voor hun.
Maar net zoals Narcissus naar zijn spiegelbeeld in het water staarde en er daardoor fataal in viel en verdronk, zullen deze beide zogenaamde lolbroeken ook ten onder gaan. Ze zullen plaats moeten maken voor een nieuwe generatie cabaretiers. Ze zijn stokoud en oudbakken en niemand van hun leeftijd kan de huidige jongeren nog begrijpen, laat staan er grappig over te doen.
Naam:
Karel Jong
Datum:
10 april 2018
Strakke column met ruim voldoende azijn in een compacte vorm. Ik houd wel van deze stijl. Bovendien lijkt mij deze observatie goed te kloppen.
Naam:
J.de Groot
Datum:
10 april 2018
Een goed leesbare Dagcolumn (bravo) althans zoals een Dagcolumn moet zijn qua vormgeving zijn.
Compact en leesbaar voor iedereen.
En dat los van de inhoud.

Leesbaarheid is de eerste blikvanger zeker op een openbare schrijfsite.
Mensen aantrekken om het te lezen, privé denkbeelden en overtuigingen behoren niet direct als eerste gedachten bij een inzending op deze site onder het motto,
--Dagcolumns--- om te kunnen verschijnen.
Tabbladen genoeg hier om al die privé info en de gedachtegangen van hen of wie dan ook te kunnen kunnen verspreiden.

Help deze site met die instelling en dan komt alles misschien toch nog goed.
Wie zijn eigen ziens/denkwijzen hoofdzakelijk wil etaleren, moet dat ook zeker doen, doe uw best overal, er is zoveel mogelijk op het hedendaagse: INTERNET.
Inhaken op Dag Van Vandaag enz. maakt een inzending pas echt een: Dagcolumn.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)