Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Aardbevingsschade

De directeur Schotman van de NAM wil geen verantwoordelijkheid meer voorde seismische schade. Hij vindt dat omdat de Nam geen invloed meer heeft op de schade, moet de NAM ook niet hoort op te draaien voor de schade. En gelijk heeft hij. Ik ben het helemaal met hem eens. Ik ben er daarom ook voor dat we bij elke aardbeving van meer dan één op de schaal van Richter, voor elk punt boven die één net zoveel Groningers als punten op de schaal met grote sloophamer naar zijn huis sturen en deze Groningers met een voorhamer een klap op een muur mogen geven.

Dat leggen we hier en nu vast. Die Groningers zijn dan natuurlijk niet aansprakelijk, want zij doen alleen maar wat hier is vastgelegd. En wij zijn niet aansprakelijk, want wij kunnen niet weten dat er Groningers zullen komen die doen wat wij hebben beslist. Wij willen natuurlijk best betalen voor de schade, wij zijn de minsten niet, zoals Schotman ook aangeeft dat de NAM best wil betalen voor de schade, maar wel invloed moet hebben op dat wat de NAM betaalt. De betaler moet immers bepalen.

Dus wij, als vrijgevige betalers van de niet door ons aangebrachte schade mogen dan ook bepalen hoeveel van de schade op de muren van het huis van Schotman komt door de Groningers. Ik vermoed overigens zomaar dat die Groningers helemaal geen schade maken. Zoals al jaren duidelijk is, kunnen Groningers geen deuk in een pakje boter slaan. Anders had de NAM al veel meer moeten betalen. En wie geen gat in een pakje boter kan slaan, zal zeker geen scheur in het huis van Schotman kunnen slaan. Dus die toerekenbare schade, zo vermoed ik, zal nagenoeg nul zijn.

Misschien zit er nog een euro in. Voor de schrik.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 19 april 2018


Geplaatst in de categorie: rampen

3.0 met 2 stemmen 554Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)