Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Eenzame jager

Na lang aandringen was het eindelijk gelukt, een afspraakje met haar, ergens in de stad. Want ze heeft een overvolle agenda. Ik voelde me bijna schuldig. Zelfstandig ondernemer, alleenstaand, gescheiden, puberkinderen, hoge vaste lasten, ieder binnenkomend telefoontje kan een opdracht opleveren. Plus de druk van zorgbehoevende ouders in haar land van herkomst. Ik kan mij voorstellen dat een 56-jarige vrouw in een dergelijke complexe situatie niet echt op een hofmakend exemplaar als ik zit te wachten...
Ze was ooit de collega van een ver familielid en die had me verteld dat haar toenmalige man haar zwaar mishandelde. Soms verdenk ik mezelf er van dat haar tragiek mij extra aantrekt. Maar iedere vorm van medelijden zou een onbetrouwbaar kompas zijn. Af en toe hebben we telefonisch contact, ik weet op welke tijdstippen ze in de juiste stemming is om te praten. Ik kan er niets aan doen, haar bijzondere stem bedwelmt me.
Voor deze zondag-brunch had ze zich fraai opgedoft, haar terughoudendheid ontdooide, de conversatie ging niet langer over het raden van elkaars gedachten. De volgende avond wilde ik dus weten of het een beetje naar haar zin was geweest. En toen zei ze het opeens: ‘in alle eerlijkheid, ik wil beslist geen relatie meer aangaan’. Ik reageerde: ‘dat heb je me gisteren niet face-to-face gezegd’. Stilte. Bang, bang voor binding, bang voor alles. Het is een attractieve, grote, interessante vrouw. Lang, hoog, rank op de benen. Ik zal zeker niet de enige belangstellende zijn. Ik heb al veel te lang geaarzeld, denk ik.
Ik houd er ernstig rekening mee dat deze, door mij zo bewonderde ‘droom’vrouw, mij bij een eventuele volgende ontmoeting zal plagen en prikken en provoceren met ‘je bent een koppige oude gek’. Carson McCullers zegt het in haar bestseller: het hart is een eenzame jager.

Schrijver: Ton Mantoua, 27 november 2018


Geplaatst in de categorie: liefde

4.0 met 1 stemmen 236Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)