Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Twee maal Femke

Ai! I Amsterdam moest wijken. GroenLinks en consorten hebben besloten dat die letters voor het Rijksmuseum niet passen bij een stad als Amsterdam en de samenleving in het algemeen. Volgens de GroenLinks-fractievoorzitter Femke Roosma staan de letters voor een doorgeslagen individualisme terwijl men in deze stad solidair en divers willen zijn.

Een mijlpaal bereikt zou ik zeggen. Een overwinning voor de gemeenschapszin. Een dappere politieke daad van een ongekende omvang. Daar zaten we met z’n allen op te wachten. Wat een “Deus ex machina” dat het uitverkoren GroenLinks een beslissende vinger in de pap heeft verworven in de Amsterdamse gemeenteraad.

Niet meer op de foto met die leuke letters? Jawel ze worden hier en daar nog wel tijdelijk tentoongesteld maar dan moet je wel even zoeken als toerist. Hebben ze in Amsterdam geen belangrijker dingen te bekokstoven in de gemeenteraad vraag je je af. Jazeker het parkeergeld is behoorlijk verhoogd zodat u met zachte hand gedwongen wordt om “gemeenschappelijk” met de tram of bus te gaan en u niet “individueel” af te sluiten in uw eigen karretje. Ook niet te laat meer met uw bootje op stap op de grachten. U ziet ze werken hard aan een groen en leefbaar Amsterdam. Een Amsterdam voor ons allemaal.

Madame Tussauds staat echter ook vol met individualistische egotrippers dus zal binnenkort wel gesloten worden vermoed ik. Zó niet Amsterdam dat museum! Of misschien worden in de toekomst alleen nog groepsbeelden van onbekende vrijwilligersorganisaties vertoond als toonbeeld van saamhorigheid. Wie zal het zeggen.

En dan is er nog een Femke in Amsterdam die zegt dat zij niet gaat meewerken om mensen die een boerka dragen te beboeten. Zij vind dat “zó niet Amsterdam”.

Weg met het individualisme….behalve die individuen in boerka’s dan.

Zó echt Amsterdam!

Schrijver: Ben Noorderling, 5 december 2018


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 1 stemmen 93Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)