Inloggen
Per 1 maart 2020 wordt de site Nederlands.nl (incl. de bijbehorende domeinnamen) ter overname aangeboden door de eigenaar/hoofdredacteur, die in maart 2020 de mooie leeftijd van 77 jaar bereikt en graag de site ter overname aanbiedt aan een persoon, bedrijf of instelling, die de site verder wil uitbouwen.

Men kan met hem hierover in overleg treden via mostertman@nederlands.nl

tabblad: dagcolumn

< vorige | alles | volgende >

dagcolumn (nr. 3262):

Klachten omwonenden verstoren vliegverkeer

Schiphol is bezorgd over het toenemende aantal klachten over geluidsoverlast en milieuschade als gevolg van vliegbewegingen over bewoond gebied.

‘Zo gaat de lol er voor ons wel van af’, verklaart Algemeen Directeur Ke Rosine.

‘Juist nu we weer voor een mooie uitbreiding staan stijgt het aantal zwartkijkers en negatievelingen. Terwijl de luchtvaart toch de kurk op de economische taart is. Nog even en dan tikken we de miljoen aan. Kunnen die mensen niet gewoon blij zijn dat het goed gaat? Het kost ons zo de grootste moeite om ons grond- en vliegend personeel gemotiveerd voor de job te houden. Sombere gezichten in de cockpit en bij de pantry zijn bovendien niet bevorderlijk voor de vluchtveiligheid. Stewardessen melden een alarmerende toename van het aantal opvliegers en ook de bagagemedewerkers zitten regelmatig bij de pakken neer. Laatst rukte een luchtverkeersleider zijn koptelefoon af en riep: “Ze bekijken het maar daarboven”.
En dat moeten we met elkaar toch niet willen.

Deze mensen weten niet wat ze aanrichten met hun inspraakprocedures. En last, last..wat is er nou mooier dan een 737 vlak boven je eensgezinshutje voorbij te zien komen. Zo’n blauwe vogel, dat geluid..’
Niet dan? Ja toch?

Schrijver: Trawant, 22 feb. 2019
22 feb. 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5,0 met 2 stemmen 105Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)