Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Conferentie

Paus Franciscus heeft zondag jl. tijdens de toespraak waarmee hij de kindermisbruik-conferentie afsloot, de aanwezige bisschoppen en kardinalen een uitvoerige handleiding aangeboden voor het wereldwijd verantwoord misbruiken van kinderen onder de 14.

“Eindelijk een concrete maatregel, van een daadkrachtige paus,” zegt desgevraagd Nuntius Alberto Peodophili. “We rommelden natuurlijk maar wat aan en waren duidelijk toe aan een gestroomlijnde aanpak. Een helder protocol met do’s en dont’s zal binnen de bisdommen een hele geruststelling zijn. Praktiserende kapelaans en pastores hebben behoefte aan gedetailleerde voorschriften. Een algemeen aanvaard document zal ook de gewetensnood achteraf verlichten.”

Bovendien gaat het gerucht dat diverse nieuwe technieken uitgebreid de revue zullen passeren. Net als richtlijnen voor ontkennen en verhullen. Ook kinderen weten zo beter waar ze aan toe zijn. “We stoppen toch niet,” zegt Peodophili, “en dan kan je het maar beter reguleren. Dat heeft deze paus goed begrepen.”

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hoe-bijzonder-de-misbruiktop-ook-was-bij-veel-slachtoffers-overheerst-de-teleurstelling~b0215fe4d/

Schrijver: Trawant, 26 februari 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.5 met 2 stemmen 93Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)