Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Mannen kleineren

Ik word wel een beetje pissig van dat gezeur over de mannengriep de laatste tijd. Dat vrouwen collectief hebben besloten dat mannen dus aanstellers zijn. Als zij ziek zijn is het heel erg en zielig, maar mannen zijn watjes.

Als mannen andersom zeggen dat vrouwen op een bepaald gebied watjes zijn, is het huis te klein. Dan zijn we niet geemancipeerd; dan onderdrukken we vrouwen.

In vrouwenreclames valt het me ook op dat mannen worden neergezet als meelijwekkende dommeriken. De lieve schat bedoelt het goed, maar kijk hem nou eens stuntelen. Ik zal als vrouw maar eens gaan helpen, anders komt het niet goed. Vrouwen vinden deze reclames heel leuk. Mannen een beetje kleineren geeft ze een goed gevoel. En dus krijgen ze een goed gevoel over het product. Dat heet marketing.

Irritant dus als ik daar als man naar kijk. Ach zullen veel mannen denken, we gunnen die vrouwen ook wat. De tegenpartij kleineren om beter over jezelf te denken. Daar weten we als mannen natuurlijk alles van af. Vanaf het begin der mensheid hebben we niet anders gedaan bij vrouwen. Religie is daarbij natuurlijk een perfect hulpmiddel geweest. En nog steeds.

Internationale vrouwendag is net geweest. Maakt de vrouwenemancipatie dus goede vorderingen als ze in reclames zelf in de tegenaanval gaan? Matig denk ik. Het verschil is dat mannen in real life vrouwen vaak nog klein houden, terwijl vrouwen het alleen mogen doen in reclames, series en films. Mogen doen inderdaad, want de baas van de reclamestudio is nog steeds een blanke man.

Overigens hou ik als man juist wel van sterke vrouwen. Die weten wat ze willen en ervoor gaan. Dat vind ik zeer aantrekkelijk om te zien. En dat is echte emancipatie. Een sterke vrouw heeft het niet nodig om mannen te kleineren. Die is van zichzelf groot genoeg.

Schrijver: Bas Oosterlaken, 9 maart 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 60Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)