Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Chriet Titel

Chriet Titel is moe. Erg moe. Vandaag heeft hij weer een paar mooie uitvindingen gedaan. En uitvinden dat is zwaar werk. Drie titels heeft Chriet uitgevonden. Een titel voor een toneelstuk (drama), een titel voor een lied én een titel voor een column. Ja, Chriet Titel is van alle markten thuis. De titel van het toneelstuk luidt: Papageno ontmoet Pipo en Swiebertje. Wat nu leuk is aan deze zojuist uitgevonden titel is dat hij op diverse manieren te verklaren is. Nog voor er überhaupt één letter van de tekst geschreven is. Vanuit verschillende gezichtspunten. Vanuit Papageno, Pipo of Swiebertje. Een slimme titel die veel vragen oproept. Drama gegarandeerd.

De titel van het lied is echter nog leper. Willie Wortel zoekt kamelen. Hoort u er al een melodie bij? Ik wel. Iets Guus Meeuwvis-achtigs. Of nee, eerder op zijn Spinvis. Zuiver op de graat gezongen uiteraard. Tot slot de columntitel. Chriet Titel heeft daar lang over nagedacht. Bijna de hele ochtend. Op zijn Limburgs. In Limbugse tongval heeft hij gezocht naar de juiste woorden voor de titel van de column. Zijn baard, om door een ringetje te halen, is er spontaan tien centimeter van gegroeid.

En hier is hij dan. De columntitel. Is hij niet prachtig uitgevonden. De prins die dacht dat hij een straatvechter was. Je moet er maar opkomen.

Schrijver: Mien, 17 maart 2019


Geplaatst in de categorie: heelal

2.3 met 3 stemmen 303Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)