Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Meldpunt

Even dacht ik hier een satirisch stukje te schrijven, in een poging het gevaar van dit soort initiatieven aan de kaak te stellen. Net als het PVV Polenmeldpunt (bestaat dat trouwens nog?) gaat deze kliklijn niet om nut of noodzaak en dient op het oog nergens toe. Maar natuurlijk weten de slangtongen van de partij wat ze teweeg brengen.

Het gaat om het beïnvloeden van de sfeer in het land, het creëren van onrust. Laat zo’n ballonnetje doorfladderen in de kranten en op sociale media, bespreek het bij Jinek en DWDD, laat iedereen er woedend op los gaan en het idee landt. De gedachte normaliseert. Je partij wordt (weer) genoemd. Dat is de bedoeling, free publicity en het masseren van de publieke opinie.

Dus schrijf ik een over-de-top-telefoontje met Hiddema of Baudet? Er even om lachen?
Een gesprekje waarin wordt voorgesteld dat ‘links voorsorteren’ wordt gewijzigd in ‘opstellen aan de andere rechterkant’? Waarin ze een teken ontwerpen voor op kleding van potentieel linksige docenten zodat ze goed herkenbaar zijn voor hun leerlingen en enthousiaste FvD leden op straat?

Even een linkje naar de Stasi en ‘Das leben der anderen’?
‘Prachtidee meneer Pasquali, gaan we doen!’

Satire suggereert dat deze waanzin die aandacht waard is. Dus even niet maar. Er waait een akelige wind door dit op 4 na gelukkigste landje ter wereld.

Het stinkt ook, naar oude lucht en fout volk.

Schrijver: Trawant, 29 maart 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.2 met 4 stemmen 142Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Hanneke van Almelo
Datum:
1 april 2019
"Het stinkt ook, naar oude lucht en fout volk." Met de term "fout volk" verwijt de pot de ketel dat die zwart ziet, Trawant. Dat moet jij toch ook zien?
Naam:
Bet Weter
Datum:
31 maart 2019
Daar is ie dan. Meldpunt voor “Stinkend Fout Volk”. Nou meneer Pasquali wederom een scherpe “genuanceerde” column. Maar er kan vast nog wel een schepje bovenop de volgende keer. Wordt vast weer smullen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)