Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Pandasia

Wat zij het toch indolente eikels, die Panda’s. Met veel tamtam en diep door het stof voor de Chinezen binnengehaald als topattractie voor Ouwehands Dierenpark. Meteen maar even voor een paar miljoen een hutje getimmerd. 3.400 m² reuzenpandaverblijf.

‘Pandasia’ (brainwave van een overgetalenteerde PR medewerker, misschien de oude Heer Ouwehand zelf wel), bestaat uit twee delen; een apart binnen- en buitenverblijf voor het mannetje én voor het vrouwtje. Daarnaast bevinden zich meerdere nachtverblijven, een kraamkamer, een koelcel voor bamboeopslag en een kliniek (!)

Het enige waar mevrouw en meneer Obesi zich de ganse dag mee bezig houden, is het knagen op dat peperdure bamboe in verschillende maten en variaties. Het één lusten ze wel en het andere niet. Er schijnt zelfs een doorgeleerde bamboeist in dienst te zijn, die toeziet op afwisseling in het dieet.

En het ligt maar te ruften onder de geïmporteerde uitheemse bomen, maar paren; ho maar. Mevrouw is een kwartier per jaar vruchtbaar en je zou Ping op de seconde nauwkeurig bovenop haar moeten knallen om nog enig rendement uit de investering te kunnen halen.

Maar juist op dat moment heeft hij wat anders te doen, ligt zijn laatste stengel op te boeren of heeft geen zin. Geen ZIN, geen ZIN..?! Wat zullen we nou krijgen!

De hele Rhenense middenstand heeft zich uitgeput in pandaburgers, handdoeken, petjes, T-shirts,themaweken een speciaal parkeerterrein en snijworst, zoals de indertijd befaamde Bassie & Adriaan-worst, die in dunne plakjes precies op je bammetje paste. (waarom verdwijnt alles van waarde in dit land, niet Thierry?)

Er waren torenhoge prognoses van miljoenen bezoekers.In meer opzichten vette pech dus. Wat moet je hier ook met twee logge uitvreters, wier hoogste amusementswaarde eruit bestaat dat ze een keer per dag van hun rug op hun buik draaien. Die mormels zijn niet eens in kleur en waarschijnlijk gechipt met spionagesoftware van Huawei.

Nee dan de wolf! ÉÉN hebben we zeker gehuisvest, drollen van de tweede worden al geïnspecteerd en er is meteen paniek. Eerst hosanna de wolf is terug! En nu moeten er hoge hekken met stroom erop. Daar moeten subsidies voor komen en straks wordt het vuistdikke Wolvenplan (Interprovinciaal overleg (IPO) – Bestuurlijke Adviescommissie Vitaal Platteland (BACVP), werkgroep ‘Lupus’), in allerijl aangepast.

Kijk, daar is Annie Schreijer-Pierik al, het vleesgeworden boerenprotest, altijd luidruchtig en ontevreden in beeld en ze kakelt: “Afschieten die handel!”

Nu al?! Roodkapje is nog niet eens vermist! ÉÉN wolf die wellicht hier en daar een moefje peuzelt en waarvan natuurbeheer vindt dat hij hier thuishoort.

Als Europa zich ermee gaat bemoeien, kan het afschot regiment de Veluwe op als ze klaar zijn met de Oostvaardersplassen. Meteen even langs Ouwehand zou ik zeggen.
Je raakt ze met je ogen dicht.

Schrijver: Trawant, 16 april 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 3 stemmen 113Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)