Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Op de tweezits bij Conley

De serie ‘TV That Made Me’ gaat over bekende Engelsen die van jongsaf de invloed van televisiekijken ondervinden. Linford Christie, ooit de succesvolste olympische V.K.-atleet en daarna verguisd wegens nooit bewezen doping, vertelde dat zijn broer en hij in de tv-begintijd geen genoeg kregen van worstelwedstrijden en dat hij daardoor aan sport ging doen. De meeste BBC-gasten halen herinneringen op aan Are You Being Served? (met de onvergetelijke John Inman), George and Mildred, Keeping Up Appearances (met Patricia Routledge), Some Mothers Do’Ave‘Em (met de hilarische Michael Crawford), Steptoe and Son, To The Manor Born.

Presentator Brian Conley heeft het in dit format naar zijn zin. Bij Esra Roadson hing hij letterlijk aan haar lippen. Om een idee te geven, Conley is een empathische combinatie van Ivo Niehe, Rick Nieman en Han Peekel. Hij gebruikt een krap felrood tweezitsbankje en de gast is aan hem overgeleverd. Want hij beschikt over een surplus aan kennis, hij heeft ieder item perfect voorbereid en hij is een uitstekende interviewer.

Actrice Esra Roadson, inmiddels door The Queen verheven tot ‘Dame’, deed zichtbaar geen enkele moeite meer om haar veroudering te verbergen: ‘mijn vrienden noemen mij nu ‘old bag’; big-smiles, dat helpt nog enigszins’. Over de eerste keer dat ze Angie Dickinson zag, in de Amerikaanse misdaadserie ‘Police-Woman’: ‘een blond stoer superwijf-met-revolver, tussen zoveel bad-guys...’.

De aflevering met de controversiële Anne Widdecombe vond ik gedenkwaardig. Van de getoonde jeugdfoto’s van Shirley Bassey, Petula Clark, Tommy Steele, The Shadows, herkende ze alleen de gitarist van The Shadows. Conley, streng: ‘slecht gedaan, Anne!’. Maar ze revancheerde zich snel. Conley klikte alweer een volgend fragment aan, uit ‘Doctor Kildare’, lieveling van alle vrouwen. De close-up zag Widdecombe op tilt slaan: ‘mijn moeder en ik smolten weg bij die man, Richard Chamberlain, wat een knuffel!’.

Schrijver: Ton Mantoua, 19 juni 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 81Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)