Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Huis ten Bosch

Het hutje van de Koning is opgeknapt, eindelijk klaar, kosten noch moeite gespaard.
Vijf jaar werk, budget met bijna 100% overschreden tot 63 miljoen. Wonen, werken en ontvangen in een schitterende, koninklijke omgeving.
Wat een stuitende verzameling edelkitch, het DNA van de echtelieden in baksteen op de wand van een zaal geplamuurd! ‘Zomaar een ideetje hoor.’ ‘Top, doen we!’ 60.000 steentjes. Handgekleid. Sommige ruimtes lijken op woonwagens zonder wielen, de hele rommelzolder is leeggehaald. Resultaat is een gekmakende verzameling bric a brac die zomaar ergens in de ruimte is neergedonderd. Familiefoto’s, oude wiegen, kunstwerkjes van oma, knutseltjes van de kleinkinderen. Oranjezaal, blauwe zaal, witte zaal, in elke kleurencombinatie wist het designteam er een smakeloze bende van te maken.

In Groningen wordt gewikt, gewogen en bedrogen om elk dubbeltje. Al die schademeldingen mogen immers niet te veel kosten. Onze (groot)ouders zitten als ze geluk hebben in een hokje van 3 bij 4 in Huize Avondzicht. Maar in Huis ten Bosch wordt met de veren van het volk gepronkt in een poging de grandeur van Versailles te imiteren. En voor wie? Voor Mohammed Bin Salman, die na dat prettige gesprek met Maxima binnenkort wel een tegenbezoek aan haar zal brengen. Houd journalisten uit de buurt! Voor je het weet verdwijnt er een en moet de tuin worden omgespit. Zijn we zo een paar ton verder.

Sober en duurzaam gaan wij, het gewone warmtepompvolk, de transitie in. Ik hoop maar dat er niet bezuinigd is op tochtstrips.

Schrijver: Trawant, 5 juli 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.6 met 7 stemmen 129Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 juli 2019
Heb je dat ordinaire T-shirt van Maxima gezien, waarmee ze de Saoedische kroonprins probeerde te betoveren?
Naam:
Nemo
Datum:
5 juli 2019
...verbijstering en ongeloof over zoveel wansmaak en onkunde. En dat in het land van Rembrandt en Van Gogh. Wat zou Trix hiervan vinden?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)