Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Dagelijkse ergernissen:

1. Mail van Blendle.

‘Ha Trawant, Dirk is even op vakantie, vandaar dat ik je mail.
Over de mogelijkheid om je Blendle leestegoed om te zetten in een flinke korting op Blendle Premium. Je hebt daar nog 48 uur de tijd voor.’ Groeten, Sharon.

Eerst die Dirk, Who the F. is Dirk. Kuyt, Scheringa, van den Broek? Kennen wij elkaar?
Kan het zijn dat me ene R. kan schelen dat Dirk ‘even’ met vakantie is, Sharon? Ik gun het hem best hoor, daar gaat het niet om. Het lijkt me geen pretje het hele jaar in zo’n hipstertent als Blendle. Maar wat is even, twee dagjes eilanden, een drie weekse cruise naar de Cariben, survivallen in Thailand? Wanneer kan ik Dirk zelf weer bereiken of bestaat Dirk helemaal niet.
En wie ben jij dan wel dat je de honneurs van Dirk overneemt.
Het stage hulpje of net als Dirk een verzonnen uithangbord.
En dat op een toontje alsof we al aan de derde date gaan beginnen. Hou ‘s even op!
Ik vind het een een soort omgekeerd #metoo popi taaltje. Blijkbaar moet bij Blendle de vrouwelijke charme ervoor zorgen dat de laatste sukkels over de brug geholpen worden. Ik wil helemaal geen Blendle Premium, maar gewoon eerst geld terug, dat is normaal als de voorwaarden van de overeenkomst gewijzigd worden.
Het moet wel een erg toffe sfeer zijn bij Blendle. Met een loungehoekje, aura weekenden en een wisselend lunchmenu.
Alleen jammer dat het eerste businessmodel van ventje Klopping blijkbaar is gesneuveld en er een andere manier moet worden gevonden om de aandeelhouders en mij aan boord te houden. En dat geje en gejij daar heb ik ook schoon genoeg van, we zijn geen vriendjes maar klanten. Ik geef je zo mijn rekeninggegevens, SHARON!

2. Schiphol.

Er was paniek, geen fuel, storing, communicatie; nada. Duizenden gestrande reizigers popelend om naar hun all inclusive resort te vertrekken. Helaas. Even stilte in het luchtruim, een moment geen onbelaste hectoliters kerosine het klimaat in. En dan de obligate sfeerindruk vanuit de vertrekhal:
‘Schande, we weten niks en we hebben ook geen versnapering gehad.’
Een V.E.R.S.N.A.P.E.R.I.N.G. Het is pas goed als we ter compensatie een half gesmolten Mars of een zakje M&M Pinda namens de luchthaven krijgen aangeboden. Want daar hebben we recht op! Nederland is een obese kleuterklas. Een blik op de wanstaltig deinende rijen voor de incheckbalies waar de vettigheid uit de foute vakantiebroeken blubbert, en daar moet dan ook nog een versnapering in. Woord van het jaar wat mij betreft. En het werd erger. Lucas uit Abcoude: ‘ Het leek hier wel een derde wereldland, want de MAC had geen hamburgers meer.’ Ja Lucas dat is een ramp, ben je net op weg naar een strand waar graatmagere bootvluchtelingen hun kralen en spiegeltjes aan je proberen te slijten, altijd pittoresk en leuk voor een snap shot, zijn hier de hamburgers op!
Jammer genoeg kwam alles goed, het had een weekje of twee langer mogen duren.
Dan waren we een beetje in de buurt gekomen.


3. De Coronels, Tim en Tom

Die afgrijslijke tweeling. Ook nog een eiig en allebei aan de racerij. Het is niet alleen dat ze
Op TV voor een of andere verzekeraar in hun huppelepup GT 500 PK golfterreinen omploegen en bibliotheken geruïneerd achterlaten, ze zitten ook nog bij Ziggo in de voor- en nabespreking van de Formule 1. Tom is de ergste, een testosteronbom van het zuiverste water, altijd agressief door iemand heenbrullen, altijd gelijk willen hebben, altijd dat neusje en die onderkaak naar voren, altijd toffe jongens onder elkaar.
Tim lijdt duidelijk onder Tom, is in de concurentiestrijd de onderliggende partij, duidelijk een uurtje later geboren. In zijn ogen de eeuwige teleurstelling.
Tom had eerder zijn rijbewijs, Tom dronk eerder ongelood 95, Tom had eerder een pitspoes te pakken, Tim kon alleen vanaf de voorbank in zijn spiegeltje meekijken.
Tim moest altijd aanduwen als de motor van Tom was afgeslagen.
Het lijkt me een vreselijk lot om Tim Coronel te zijn.
Wie noemt zijn kinderen nou ook Tim en Tom, dat kan tot de een jaar of 5 zijn, daarna wordt het genant. Zo noem je de kabouters in een groep 3 eerste leesboekje.

Schrijver: Trawant, 31 juli 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.2 met 4 stemmen 121Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Max
Datum:
31 juli 2019
Leesvoer voor kabouters en andere verhalen
(een selectie):
Dirk & Sharon op Schiphol
Vakantie in eigen land
Tom testeronbom
Timmy zonder kerosine
Tim en de alledaagse vetzucht
Het Hotel Californiagevoel
Vlucht zonder begin
Tim & Tom en de verdwenen kerosine
Sharon op de Caraïben
Dirk, het ge'je' en ge'jou'
Tommy en het omgekeerde #metoo
Timmy in Holland: het popi jopi taaltje
De obese kleuterklas van Tim, Tom en Di(r)k Trom...
...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)