Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Twintig-Twintig, 2020, MMXX

In wat heel wel mogelijk m’n laatste bijdrage is aan deze nu al legendarische niche-site, voordat die ofwel oplost in dunne lucht en geen enkel spoor achterlaat ofwel (’t andere uiterste), opgekocht door opportunistische exploitanten ’n commerciële wedergeboorte ondergaat, wil ik ons nog eenmaal ’n blik gunnen op de tijd waarin we nu leven, het XX-ste jaar van de XX-ste eeuw (+I), ofwel MM, tweemaal duizend voor 20-ste eeuw, door de vensters van de numero-logica.

De astro-logica, de mytho-logica en de symbo-logica zullen af en toe hun kop door het scherm van de tijd steken wanneer ze zich geroepen weten.
Al deze logica’s hebben, zoals vorige keer verteld, hun eigen logica.
Maar eveneens zijn deze vrije-radicale logica’s met elkaar verbonden als een losbandige, met elkaar sympathiserende groep vrijbuiters die elkaar uitdagen, samenzweren, sparren, aanvullen, in de grote arena van de zich ontvouwende tijd en ruimte.

Dit woord logica betekent: de manier waarop (en de wetten volgens welke) men de zich aandienende verschijnselen interpreteert en valideert.

In de numerologica, of numerologie, wordt aan getallen (nummers, cijfers) op zichzelf (en in combinatie) een bepaalde betekenis gehecht, die dwars staat op het mathematische (wiskundige) hoeveelheidsidee.

Als de wiskunde de Y-as van getalsmatig denken vertegenwoordigt, dan is de numerologie het vlak X-Z waar de Y-as doorheen steekt. Je zou Pirsigs vergelijking kunnen toepassen: wiskunde gaat over kwantiteit en numerologie over kwaliteit.
Dus, hoewel beide disciplines met getallen werken, bevinden ze zich in verschillende dimensies.
Terwijl voor de wiskundige het jaar 2020 slechts de volgende trede is van de ladder der jaren (Y-as), is de numerologie geïnteresseerd in het ‘plan’ of het vlak waarop de mensheid nu is terechtgekomen.
En het getal 2020 karakteriseert datgene wat zich in en op dat vlak kan afspelen.
Het is alsof de mensheid de deur van het nieuwe jaar opendoet waarop 2020 of MMXX met gouden tekens staat gekalligrafeerd en terecht komt in een nieuw landschap met nieuwe onzichtbare wetten en krachtvelden.

Om het nog complexer te maken, kun je, verwant aan de astrologie, elke dag een numerologische interpretatie uitwerken om het karakter en de eigenschappen te duiden.

Maar 2020, als numerologische karakteristiek en MMXX, als numero-alfabetico-logische, zijn de overkoepelende kenmerken die de grotere boog vertegenwoordigen van de jaarinvloed die overheerst.

Om alvast het belang, de oorsprong en de gravitas van de numerologie te benadrukken, is het goed om ons te beseffen dat numerologie (en de aanverwante ‘logica’s’) de stevige grondslag heeft gelegd waarop de hoge vlucht van oude beschavingen werd verankerd en gedragen.

Waar staat dat voor, die 2020?

Daarvoor moeten we eerst ;) naar het getal 2 kijken, en ons afvragen welke natuurlijke verbinding en kenmerken dit getal heeft. Het speelt een machtig belangrijke rol in alles om ons heen wat uit twee delen bestaat:
boven-beneden, links-rechts, man-vrouw, donker-licht, binnen-buiten, snel-langzaam, groot-klein, zacht-hard, plus-min, warm-koud, druk-rustig, duur-goedkoop, horizontaal-verticaal, moeilijk-gemakkelijk, lang-kort, slim-dom, ziek-gezond, noordpool-zuidpool, magnetisme-elektriciteit, alleen-samen, en ga zo maar door.

De 0 staat voor neutraal, leeg, open, onbeslist, onpartijdig, onbeschreven, onaangedaan, onbekend, oningevuld;
maar ook voor grote potentie, latente talenten, onverwachte wisselingen en veranderingen, die door de poort van de 0 kunnen komen binnenstormen.

Omdat deze combinatie van 2 en 0 zich herhaalt, kunnen we als Nostradamus (die grote betekenis hechtte aan numero- en alle andere natuurlijke logica’s) voorspellen (en gedeeltelijk al bevestigen) dat dit jaar in het teken zal staan van ‘unprecedented’ (niet eerder voorgekomen) tegenstellingen, op twee verschillende, fundamenteel belangrijke vlakken (20-20).

Daarbinnen bevindt zich de groep reactieven –zij die zich laten meeslepen door elke provocatie of tegenslag- en de groep bedachtzamen –zij die neutraal en koel blijven-.

De grotere context (de goden der evolutie van het heelal) van dit krachtenspel is aan het testen of de mensheid in staat is de sprong in bewustzijn te maken die nodig is om de hogere energieën van een nieuw tijdperk veilig te kunnen doorstaan.
Kan de mensheid de onderlinge en interne tegenstellingen op een koele en vredige manier reguleren, verzoenen, of zal er een grote groep ‘sneuvelen’ en opgebrand achterblijven …

een intuïtief numerologische interpretatie van het jaar waarin we leven en de tendensen die erin ronddansen..
mocht ik u niet meer zien, vaarwel en wees welvarend..

Schrijver: Ton Hettema, 24 februari 2020


Geplaatst in de categorie: vrijheid

1.0 met 1 stemmen 342Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Olean
Datum:
8 april 2020
Hoe profetisch dit alles ook moge klinken - met name de woorden van Joanan hebben een hoog wishful thinking-gehalte - wat overeind blijft staan in de huidige coronacrisis (met de nadruk op huidige) is de nul van 2020 en het onverwachte, 'unprecedented'.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
25 februari 2020
Ik heb een natuurlijke afkeer van cijfers. Denk ook aan Dokter Cijfer uit 'De Kleine Johannes' en de Zakenman uit 'De Kleine Prins'. Wat echt telt, is de spirituele omschakeling in ieder mens persoonlijk. Het individuele afstemmen op de Kosmische Ommekeer, die gaande is. De quantum-sprong is van zichzelf uiterst veilig en het nu-bewustzijn brengt enkel vrede en ware liefde. Wij zijn met velen en wij groeien per seconde. De oude wetten en vormen hebben allang verloren. Wie goed kijkt, ziet alleen nog wat valse stuiptrekkingen van de oude, hebzuchtige, destructieve, egoïstische, dualistische, concurrerende, milieuvervuilende, dierensoorten vernietigende, snelheid tot meer dan krankzinnigheid opvoerende, materialistische, contactgestoorde, cijfermatige, robotachtige, sympathieloze wereld.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)