Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Crisis

Het lijkt of een zwerm sprinkhanen de anders zo ruim gevulde schappen heeft kaalgevreten. Rutte’s oproep over ‘allemaal samen’ en ‘met z’n 17 miljoen kunnen we het doen’, resulteert in een chaotische roofoverval op de beschikbare voorraden.

Ik las dat iemand prat ging op de 1000 mondkapjes en 200 flessen handgel die ze nog op tijd had weten te scoren. Even een virus en dat ‘gave land’ van ons verkruimelt voor je ogen. De voornaamste zorg van de gemiddelde Nederlander in crisistijd lijkt of hij/zij zijn/haar reet kan blijven afvegen. Nadat de massa binnen in de Super elkaar nog even lekker heeft kunnen besmetten, zie je obese sjonnies bezwijken onder de pakken pleepapier die ze de winkel uitslepen.

Ik herinner me de kreet van mijn vader vanuit de toiletruimte thuis nog goed: ‘Papier!’ De rol was op en mijn moeder ging als een razende met de krant van gisteren in de weer om er 10 brede stroken van te knippen.
Een tweede kreet volgde: ‘Niet die van vandaag!’
Daarna mocht ik met een stapeltje naar de gang en klopte bedeesd op de deur. Binnen hoorde ik een diepe zucht, ging de knip eraf en kwam er een behaarde arm naar buiten. Behalve een snelle blik op de verfrommelde kantoorbroek op de vloer waaruit twee zwarte puntschoenen staken, vermeed ik verdere indrukken van het gebeuren en werd de deur weer met een klap gesloten.

Probeer het maar eens als u net heeft misgegrepen. De Telegraaf is wat vettig en glijdt langs de achtergebleven resten, bovendien geven de foto’s af. De NRC biedt wat drogere velletjes en is het best als een klein propje langs de bilnaad te vegen. Met het Huis aan Huisblad is deppen aan te bevelen. Kleurenfolders mijden.
Dat zijn nog eens Andere Tijden. En vergeet niet 20 seconden handen wassen twee keer ‘Er staat een paard in de gang’ en afspoelen. Maar u heeft uw handen er inmiddels zo onder dat zelfs de meest notoire weigeraar er niet onderuit zal kunnen.

Morgen doen we de bloembollen en bewaar alvast de schillen van uw piepers.

Nederland hamstert.

Schrijver: Trawant, 13 maart 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.2 met 4 stemmen 148Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
14 maart 2020
Wat die asociale plunderaars niet weten, is dat er jeukpoeder in hun WCpapier zit.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)