Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Khalid Kasem

De sinds de ‘slimste mens’-uitzendingen landelijke bekend geworden advocaat Khalid Kasem lijkt door het Openbaar Ministerie in een hoek te zijn gezet waar je - hoe de uitkomst ook is - reputatieschade oploopt.

Het OM heeft de Deken van Advocaten geïnformeerd dat Kasem, als advocaat van een van de verdachten rond drugsdealer en vermoedelijke opdrachtgever van moorden Ridouan Taghi, zou hebben gelekt.
Kasem ontkent uit de grond van zijn hart.

Feiten en geruchten komen aan de oppervlakte. Feit lijkt dat Kasem bij de jongeman Taghi in de klas heeft gezeten. Geen misdaad. Hebben ze wellicht samen huiswerk gemaakt, samen gedamd, samen naar school gefietst? Geen misdaad.

Als het OM zuiver handelt dan klaagt het Kasem aan voor een strafbaar feit op basis van bewijsmateriaal. De Rechter zal dan oordelen.

Nu heeft het er de schijn van dat het OM aan het diskwalificeren is met oncontroleerbare verdachtmakingen die Kasems carrière kunnen schaden.

Als dat zo is, kan Kasem aansluiten bij een lange rij van Nederlanders die door een overheidsorgaan letterlijk of figuurlijk worden gekneveld.

Schrijver: Arthur de Kromme, 2 juni 2020


Geplaatst in de categorie: misdaad

4.4 met 7 stemmen 377Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)