Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

NRC en seks.

Er is in het algemeen weinig mis met de vrijwillig gelezen NRC.
En er is in het algemeen ook weinig mis met vrijwillig beleefde seks.

Maar de combinatie NRC - seks bevalt me allerminst.

Op zaterdag verschijnt er sinds enige tijd een rubriek van ene Milou van Rossum over allerlei aspecten van seks.
Zij weet kennelijk heel veel van dildo’s, beffen en pijpen en ze doet daar graag uitgebreid verslag van.
Zij weet kennelijk van heel veel andere zaken ook iets af, want ik las ook al een artikel van haar over cupjes. Koffiecupjes.

Kennelijk slaat de rubriek onder de lezers van de NRC goed aan want zij citeert menige ingezonden brief: bij voorbeeld van een 63-jarige lezer K.K. (juist die héél precieze aanduiding moet duidelijk laten zien dat Milou het niet uit haar sensuele duim heeft gezogen) die meldt dat hij het heerlijk vindt een vrouw oraal tot een hoogtepunt te brengen. En wat als lezer te ervaren bij een ingezonden brief van een ook al 63-jarige vrouw dat ze pas op de rijpe (!) leeftijd van 60 jaar door haar enthousiaste minnaar het tot dan toe onontgonnen gebied van orale seks is binnengeloodst. Moet een toffe peer zijn!

Wat bevalt me niet in de combinatie van NRC en seks?
- Soms denk ik dat Milou aandelen heeft in een seksshop. Haar aanbevelingen voor dildo’s en kunstvagina’s hadden in een folder van Christien le Duc of Easy Toys niet misstaan.
- Soms denk ik dat Milou met haar ingezonden brieven er op los fantaseert. Ik heb het eerder meegemaakt dat een journalist is gewipt omdat hij ingezonden brieven op zijn artikelen had gefaket.
- Ik lees de NRC voor de feiten en beschouwingen rond politiek, maatschappij, sport, cultuur en kunst, gezondheidszorg etc. Voor info over seks kan ik me tot andere bronnen richten.
- De stijl van Milou vind ik nogal irritant, betweterig, zonder relativering, truttig.

Ga ik mijn abonnement opzeggen? Vind ik van de ene kant kinderachtig, van de andere kant zou het wel een signaal zijn aan de redactie en de directie dat deze vorm van popularisering niet zal leiden tot een bredere lezerskring. Want ook mijn kinderen vinden geen bal aan de stukken van Milou.

Schrijver: A. Steios, 10 juni 2020


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.4 met 9 stemmen 132Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Jan R. Lønsing
Datum:
10 juni 2020
Als NRC-lezer heb ik me ook verbaasd, maar aan de andere kant zijn het ook wel weer nette, saaie stukjes. Dus ach, ik heb er geen problemen mee.

Nee, dan Youp van 't Hek. Dát vind ik zó tenenkrommend.

En ook voor hem zeg ik het blad niet op. Zoals Bart Tromp ooit zei: ik zeg mijn lidmaatschap nog niet op, want ik denk dat er nog een veel betere reden komt...
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
10 juni 2020
Milou (Nijmegen, 1965) is al sinds 2011 modejournaliste voor de NRC. Daarvoor was ze dat bij De Volkskrant. Inmiddels schrijft ze ook een column over seks. De NRC is niet zo preuts als jij. Bekijk de kunst- en wetenschapsbijlagen maar eens beter. Ik vind het juist een enorme verrijking, dat vrouwen zich openlijk uiten over hun seksbelevingen. Juist een krant behoort geen taboesferen te hebben. En hoe reageert die lieve Milou op jouw EO-achtige kritiek? Misschien is het Reformatorisch Dagblad iets voor jou?...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)