Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Weg ermee!

Nu Netflix, BBC en HBO aan acute deugkramp lijden, door zowel Litlle Britain, Fawlty Towers als Gone with the wind in de ban te doen, kan de NPO niet achterblijven.

‘We zitten er bovenop’, zegt netmanager Wijffjes. ‘De lijst groeit, binnenkort gaat de bezem erdoorheen. Het moet uit zijn met het stigmatiseren van minderheidsgroepen, het idealiseren van elites, het vergoelijken van onze koloniale geschiedenis en alle racistische verwijzingen in ons aanbod. We beginnen gewoon met het archief op te schonen.

Zo hebben we alle afleveringen van ‘Mik en Mak’ gewist. U kent dat niet meer, maar dat was rond 1960  een jeugdserie waar een wel erg domme zwarte man met een spraakgebrek de hoofdrol speelde. Enorm populair indertijd onder de jonge boomers, maar weg ermee. Neem Pipo de Clown, onze rode medemensen hebben zich enorm gestoord aan die idiote Indiaan Klukkluk met zijn krompraat, “Is van de gekke”, kan echt niet meer.

Ook de Stille Kracht met die verrukkellukke Pleuni Touw onder de douche (ik heb de serie nog even snel op DVD gebrand), koloniale uitbuiting van de inlandse bevolking. Verdient ons welgemeend excuus. Hendrik Groen, jammer, jammer. Niet iedere bejaarde strompelt zo ostentatief door de gangen van zo’n tehuis. We hebben ook actieve en fitte ouderen, zoals Willibrord Frequin en Barry Stevens, daar willen de mensen meer van zien.

Dit is een nieuwe realiteit... We moeten streng zijn...

Nu we er goed naar kijken is het een tsunami van oude en nieuwe tv die eruit gaat. Tante Es van Jurgen Rayman, De Duitse leraar in Rundfunk toen leek het aardige satire, maar met de kennis van nu natuurlijk schandalig om onze Duitse buren op die manier aan hun onfortuinlijke geschiedenis te herinneren. Zeg ‘s AA, veel klachten gehad van doktersassistenten die zich absoluut niet herkenden in wat Mien Dobbelsteen daar neerzette. Zien we nooit meer terug!

Ook de commerciëlen sluiten zich aan. Ushi, walgelijke parodie op onze Japanse vrienden streep erdoor. Die vreselijke Jandino, hoe kun je je eigen groep zo belachelijk maken. Gooische Vrouwen, ooit een hoofddoekje gezien?

En bij ons Toen Was  Geluk Heel Gewoon, niet iedere Rotterdamse buschauffeur is verstandelijk gehandicapt, heel kwetsend voor de RET en het openbaar vervoer in het algemeen.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Alles voor een frisse, nieuwe toekomstgerichte omroep! Van vreemde smetten vrij!

Of er wat overblijft straks? Daar zegt u zowat. ik denk alleen M. Hoewel ze geen behoorlijk interview kan houden,.. het is wel een vrouw en nog een ABCDEFG’er ook. We hebben met haar afgesproken dat Sylvana Simons iedere avond aan tafel zit om ons dat witte superioriteitsgevoel nog even flink in te peperen.

Maar gelukkig hebben  we  heel scala aan oude testbeelden en daar is niks mis mee. En Chriet Titulaar, onvergetelijk! 

 

Schrijver: trawant
12 juni 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.7 met 7 stemmen 171Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
14 juni 2020
Een echte "Trawant" weer of moet ik zeggen...
Nou ik zeg toch maar weer: Coal!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
13 juni 2020
Puike humor! Je hebt me echt doen lachen! Graag meer van dit soort moppen.
Vergeet Jos Brink met zijn kroepoekje Sandra Reemer niet...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)