Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Partij voor de dieren: zo horen mensen niet met elkaar om te gaan.

De Partij voor de Dieren koos on-line een nieuwe voorzitter. Ruud van der Velden. Ik hoop voor hem en zijn partij dat er niets mis is met Ruud.

Hij is de opvolger van de sympathieke Sebastiaan Wolswinkel, die tegen de zin van de PvdD-coryfeeën Thieme en Koffeman was gekozen door de leden van deze diervriendelijke partij.
Sebastiaan is een voorstander van transparantie en interne democratische processen. Tja, dat is voor de meeste partijen niet zo’n handig standpunt.
Sebastiaan werd op een bruuske, ondemocratische wijze aan de kant en buiten de partij gezet.
Hij heeft zich nog verzet tegen zijn royement maar ja, dat doe je dan bij de slager die zijn eigen vlees keurt. Toegegeven: bij deze partij een ongelukkige vergelijking.
Zonder slag of stoot heeft de interne coup plaats gevonden. Er zijn verrassend weinig partijleden geweest die in de media geprotesteerd hebben.

Dat is te danken / te wijten aan het feit dat er landelijk belangrijkere crises speelden: denk aan DENK, plus de perikelen bij 50+, maar vooral aan de corona-crisis die er voor zorgden dat deze buitengewoon onacceptabele gang van zaken geaccepteerd lijkt.

Mogelijk denkt de kiezer anno 2020 en 2021 daar anders over: dat zullen we bij de verkiezingen volgend jaar zien. Vooral als de aantrekkelijke Partij voor de Toekomst-voorvrouw Femke Merel van Kooten-Arissen - die niet voor niets weggegaan is bij de Dierenpartij - een goed gehoor zal vinden bij ex-stemmers van de PvdD.

Zoals Sebastiaan Wolswinkel is behandeld, zo hoor je niet met mens en dier om te gaan.

Schrijver: A. Steios, 1 juli 2020


Geplaatst in de categorie: politiek

4.4 met 5 stemmen 100Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)