Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

In de schoenen van Trump

Je zou maar in de schoenen van Trump staan.

De moeilijkheden stapelen zich voor hem op. Niet uitputtend:

- De ex-medewerkster van Epstein zit gevangen. Ghislaine Maxwell heeft kopieën van alle sekstapes. Als zij ten onder gaat in de zaak-Epstein, zal ze iedereen met zich meesleuren. Trump kan daarbij horen naast bekende figuren als Clinton en prins Andrew.

- In Rusland bevindt zich een geheime opname van Trump in een hotelkamer die over 2 prostituees plast. De vraag is niet of maar wanneer deze video wordt getoond.

- In de Verenigde Staten is ophef ontstaan over een rapport van de Amerikaanse inlichtingendiensten dat stelt dat Rusland Afghaanse strijders betaald zou hebben om Amerikaanse soldaten in Afghanistan te doden. De vraag is of president Trump op de hoogte is gebracht van die informatie, maar geen actie heeft ondernomen om zo de Russische president Poetin bevriend te houden. Op Twitter veegt Trump het verhaal als "fake news" van tafel.

- De corona-crisis hangt hem als een molensteen om zijn nek. De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, heeft Donald Trump in de coronacrisis opnieuw scherp bekritiseerd. Door geen mondkapje in het openbaar te dragen en het gevaar van de pandemie niet te erkennen, stimuleert en versterkt Trump de verspreiding van het virus.

- De economie zit in het slop. Economen waarschuwen voor de nadelige effecten van Trumps plan om de economie zo vlug mogelijk weer op te starten. Zij denken dat het averechts kan werken als de Amerikaanse president de coronamaatregelen te vroeg afzwakt. Hoofdeconoom Michael Feroli van JPMorgan Chase vreest dat de economie een tweede klap krijgt als de soepelere regels een nieuwe piek in het aantal besmettingen veroorzaken. Dit kan tot een diepere en langere recessie leiden.

- Trump had onlangs problemen met trap lopen en een glaasje water drinken: het speculeren over zijn gezondheid begint weer. De toespraak van Donald Trump op de militaire academie van West Point zorgde veel veel reacties in de sociale media. De manier waarop 74-jarige Trump na zijn toespraak over een trap naast het podium naar beneden kwam, leverde commentaren op. Waar andere gezagsdragers de niet steile treden gemakkelijk namen, had de Amerikaanse president moeite. Alsof hij de treden niet goed zag en bang was te vallen. Even daarvoor had hij met zichtbare moeite een glaasje water tot zich genomen. Het uitspreken van de naam van de beroemde generaal MacArthur had hem ook moeite gekost.

- De eerste verkiezingsbijeenkomst van Donald Trump na drie maanden liep onlangs uit op een teleurstelling voor de Amerikaanse president. Aan het begin van de week had hij getwitterd dat „bijna een miljoen mensen” een kaartje hadden aangevraagd. Het BOK-evenementencentrum in Tulsa, Oklahoma - capaciteit 19.000 mensen - zat niet vol.

- Het openhartige boek van voormalig medewerker John Bolton 'The Room Where It Happened: A White House Memoir' schildert Trump af als onwetend en zelfzuchtig.

- Tot overmaat van ramp komt nu zijn nicht Mary Trump (dochter van zijn gestorven oudere broer Fred) met een boek ‘Too Much and Never Enough: How My Family Created the World's Most Dangerous Man’ waarin zij als psychologe haar oom Donald beschrijft als een narcist – hij voldoet aan alle negen criteria van de DSM V – maar bovendien Trump beschrijft als een 'beschadigd man' met 'dodelijke gebreken', die 'de gezondheid, economische veiligheid en sociale structuren van de wereld bedreigt'. In het boek laat zij zien ze hoe Trump bedrog als een 'levenswijze' ziet.

Je zult maar in de schoenen van Trump staan!

Ik voorspel dat hij zich terug gaat terugtrekken als kandidaat voor het Presidentschap; HET IS GEEN MAN OM OPENLIJK EEN NEDERLAAG TE LIJDEN.

Of dit goed nieuws is voor de Democratische partij valt te bezien: een geschikte kandidaat van middelbare leeftijd van de Republikeinen zal de strijd volledig open kunnen gooien.

Schrijver: A. Steios, 8 juli 2020


Geplaatst in de categorie: politiek

4.0 met 5 stemmen 85Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)