Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Laat Wilders billen wassen..

Geert Wilders is het langst op zijn billen zittende Kamerlid.
De laatste tijd hoor ik hem bij Kamerdebatten veelvuldig fulmineren tegen Minister De Jonge en tegen Kamerleden van regeringspartijen, ‘die veel geld verdienen maar weinig presteren’.
Ze verdienen veel meer dan de zorgverleners die billen moeten wassen: zegt Wilders, waarbij hij een enigszins ingewikkeld gezicht trekt. Wilders geniet van zijn werk: fulmineren is duidelijk zijn ding. Billen wassen waarschijnlijk iets minder, als ik afga op zijn gelaatsuitdrukking.

U bent knettergek, Nederland is corrupt, te gek voor woorden, gigantische problemen, de islam infiltreert Nederland, het is politieke vervolging, corona-nietsnutten: etc. etc. Hij houdt niet op met zijn kapotte grammofoon-boutades, integendeel: naarmate hij langer buiten de macht staat, wordt zijn toon bitser.

Wilders 20 jaar Kamerlid: wat heeft hij verdiend? Schatting: 20 keer 100.000 euro = 2 miljoen.
Wat zou hij als zorgverlener hebben verdiend? 20 keer 22.000 euro = 440.00 euro: dat is een stuk minder, toegegeven.
Hoeveel mensen heeft hij in 20 jaar gekwetst met zijn boude woorden? Schatting: meerdere honderdduizenden landgenoten meerdere malen.
Hoeveel billen had hij in deze tijd kunnen wassen? Stel 12 patiënten per dag, 5 dagen per week (60 patiënten), 40 werkweken: 2400 keer 20 jaar: totaal 48 duizend patiënten met ieder 2 billen: 96.000 billen had Geert kunnen wassen. Een maatschappelijke bijdrage van belang. Van veelpleger naar verpleger...

Hoe tevreden zouden die patiënten zijn dat ze door zo’n aardige verpleger geholpen werden? Heel tevreden, want hij zou dit werk goed aankunnen zonder te fulmineren.

Voor de maatschappij zou dit ook zeer bevredigend zijn: de kosten om Geert te beschermen kunnen van enkele tientallen miljoenen op jaarbasis terug naar 0.0. Want Geert doet niemand meer kwaad: hij doet alleen maar goed.

Schrijver: Arthur de Kromme, 29 september 2020


Geplaatst in de categorie: politiek

5.0 met 7 stemmen 472Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Bet Weter
Datum:
1 oktober 2020
Kijkend naar de foto zou ik bijna een carrièreswitch overwegen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)