Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Stem Omtzigt!

Ik heb er vannacht diep over nagedacht. Zo diep, dat de slaap mij niet kon vatten. Ook de diepe slaap niet. Ik ga niet op Pieter Omtzigt stemmen.

Kijk, als er één Kamerlid is die ik het waard vind om mijn stem op uit te brengen, dan is het de onvolprezen Pieter Omtzigt. Hij is een echt Kamerlid. Top. Hij heeft als lid van een coalitiepartij doorgepakt op een plek waar het zeer doet bij alle bondgenoten uit de coalitie, alsmede ook enkele oppositiepartijen en dan in het bijzonder de Partij van de Arbeid. De VVD voorop, die moet zich voorop schamen, maar ook D66, de ChristenUnie en Omtzigts eigen CDA moeten delen in de grootste schande die ons land ten deel is gevallen.

De toeslagenaffaire. Een affaire die langzaam nog steeds groter lijkt te worden. De enige affaire die daarmee is te vergelijken is de aardgasbevingsaffaire, waar andere ministeries evenveel boter op hun hoofd hebben. De kern van beide affaires is dat de ministeries ervoor waken niet te veel geld uit te geven. Bij de toeslagen zijn te veel mensen als fraudeur aangesteld en aarzelen twee ministeries om slachtoffers schadeloos te stellen – laat staan schadevergoeding te geven. Nu moeten gemeenten de mensen helpen, maar vanwege de AVG krijgen de gemeenten geen persoonsgegevens – dus die kunnen niemand helpen. Het wordt steeds gekker.

Zoals ook bij de aardgasbeving meer geld is gegaan naar organisatie van het uitbetalen dan naar het uitbetalen zelf. Meer geld aan de organisatie van herstel dan naar het herstel zelf. Hoe dom kan de overheid zijn, zo vraag ik mijzelf af.

Maar dan is er het superkamerlid dat dwars door fractiediscipline en coalitietrouw heen de zaken aan de kaak stelt. Hulde voor Omtzigt.

Maar ik stem toch niet op hem, want als ik op hem stem, help ik die minister die altijd op zijn tenen staat te wippen als hij ons voorhoudt dat hij de zaak onder controle heeft en bijna heeft opgelost. En bij elke aanvullende vraag moet zeggen, dat hij het nog aan het uitzoeken is. Die minister – de partijleider bovendien, daar wil ik niet een heel klein beetje op stemmen.

En ook niet die hoekige man die er maar niet in slaagt om de slachtoffers van de Toeslagenaffaire schadeloos te stellen terwijl ze in no time wel geld vrijmaken voor de grote bedrijven in naam van de economie. Nee, en nog eens nee.

Dus: als je niet beter weet en toch op het CDA stemt, stem Omtzigt! Dan stem ik toch maar weer, ook met kromme tenen, op de PvdA.

Het blijft moeilijk, die verkiezingen. Leefden we nog maar in de tijd van Thorbecke – dan wist ik het wel.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 11 december 2020


Geplaatst in de categorie: politiek

3.5 met 2 stemmen 140Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
catrinus
Datum:
11 december 2020
helemaal mee eens, maar de partijtop wil hem niet, hij speelt het spel niet mee - het spel van de jacht op gewilde toekomstige baantjes. Nee, verdorie die Pieter doet waarvoor hij is gekozen- stelt misstanden aan de kaak. Helaas de PvdA is ook een belegen partij van de stropdassencultuur en eigenlijk ook geen stem meer waardig. De politiek wordt steeds ongeloofwaardiger en de werkelijk macht ligt al lang bij de multinationals die mooie baantjes voor hun hebben klaar liggen, als ze hen maar een beetje tegemoet komen c.q. niet dwars zitten.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)