Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Prettige kerstdagen

Wie vandaag een ander prettige kerstdagen toewenst, kan zomaar meewarig worden aangekeken. Prettig, ja, ja. Dat wordt het natuurlijk niet.

Maar wie wat meewarig kijkt is vergeten dat we al vorige jaren ook vrolijk zeurden over kerst. Over de schoonmoeders, over opzitten en pootjes geven, over verplicht vrolijk doen, over te veel eten en nog veel meer drinken om te voorkomen dat je iets moet zeggen. Die ellende, daar zijn we dit keer van verlost.

En ons huis vol zetten met onzinnige spiegeltjes en kraaltjes, kerststerren die je binnenkort weer moet weggooien, ook dat hoeft niet meer. En vooral – eindelijk heb je een perfecte reden om die familie die je liever niet ziet niet uit te nodigen! Of hun uitnodiging te weigeren! Dat hebben we dan toch allemaal aan elkaar te danken!

Want laten we wel wezen. Rutte sluit de winkels en Rutte zegt dat we niet meer dan twee of met kerst drie bezoekers mogen ontvangen, het OMT adviseert wel dat het nodig is en het RIVM en de ziekenhuizen leveren wel de cijfers die het OMT zo somber stemmen – maar het zijn gewone mensen als u en ik die te vaak te dicht bij elkaar stonden. We hebben met zijn allen de pandemie gemaakt. Natuurlijk u toevallig niet, u bent nog niet ziek geweest, maar al die anderen, die toch naar hun werk gingen of toch drukke winkelstraten of bossen bezochten – die mensen. Die hebben de cijfers omhoog gedrukt. Toch?

Dus laten we elkaar bedanken dat we nu eindelijk een wat rustiger kerst hebben en een wat kalmer nieuwjaar. En laten we elkaar bedanken als we gezond blijven. Dan maken we er met elkaar toch nog wat van.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 17 december 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 5 stemmen 165Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)