Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Sarah haalt de mosterd wel, Hugo

Op zondag verschijnt ineens Sarah de Jonge in beeld. Het CDA weet niet van ophouden. Het begon met de verkiezingen die de nieuwe lijsttrekker met veel feestgedruis in beeld moest brengen. Maar in plaats van een glansrijke overwinning voor Hugo de Jonge werd het een nipte overwinning die bovendien door gedoe over het stemmen leek om te slaan in een grote schande. Hugo kwam, zag en beloofde vervolgens steeds weer dat het goed zou komen.

En steeds weer kwam het niet goed. Elke belofte moest hij binnen een week en zo niet, dan zeker binnen een maand intrekken omdat hij opnieuw te optimistisch was. Het was de beste manier om het CDA naar beneden te duwen in de peilingen. Zelfs de VVD begon het vervelend te vinden, want straks moest die partij weer met de PvdA in zee en de PvdA zal dit keer niet zo eenvoudig het kaas van zijn brood laten eten.

Dus het CDA besloot Hugo de Jonge te vervangen door Hoekstra. Dit verliep zowaar conform plan, waardoor duidelijk wordt dat het plan niet van Hugo de Jonge was. Maar het ging nog verder – Ank Bijleveld, die al een hele tijd niets van zich had laten horen, besloot naar de kerk te gaan in een week dat iedereen begon te denken dat kerken misschien wel een zeer ernstige besmettingshaard waren – en niet alleen op Urk.

Gelukkig voor Ank was Hugo er nog. Hij haalde Sarah van stal – zijn dertienjarige dochter die voor het Jeugdjournaal een charme-offensief begon. Precies zoals Grapperhaus niet weet wanneer je weg moet wezen, weet Hugo dat ook niet en nu moeten we, dankzij Sarah, denken dat Hugo toch een aardige vader is.

Maar wat hebben we daar aan? Hij moet een goede minister zijn! Ik ga op mijn werk ook niet vertellen dat mijn vrouw van mij houdt en vervolgens om opslag vragen! Ik ga ook niet uitleggen dat mijn vrouw mij toch een heel goede man vindt en misschien zelfs een goede werknemer! Dat gaat mij niet helpen!

Moet nu Sarah de carrière van haar vader redden? Moeten we nu Hugo ook aardig vinden? Voor mij is duidelijk: Hugo faalt juist als vader door zijn dochter naar voren te schuiven. Sarah mag dan wel weten waar je de mosterd haalt, maar hola – ze is dertien. Hugo, laat haar spelen.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 31 december 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 3 stemmen 134Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Marja Raadt
Datum:
1 januari 2021
Jan, ik ben het meestal met je eens maar nu niet.
Vooropgesteld dat ik het programma over Hugo de Jonge en zijn dochter niet gezien heb, omdat ik niet tot de doelgroep behoor.
De kritiek op De Jonge vind ik niet altijd even fair. Zeker, hij heeft soms voor de muziek vooruitgelopen maar daarmee was hij wel een inspirerend leider die medewerkers aanzette tot voortvarendheid.
Nu hij de inentingsfase weloverwogen wil laten starten is het ook niet goed.
In het door jou genoemde jeugdprogramma kan de jeugd kennis maken met zijn dochter. Ik denk dat voor jeugdigen zo'n kennismaking met de minister via zijn dochter leuk en leerzaam kan uitpakken.
De PvdA zal van het politieke tapijt verdwijnen als men blijft vast houden aan de huidige lijsttrekker die politiek verantwoordelijk is voor de Toeslagenaffaire. Aboutaleb kan de reddende engel zijn: maar ligt niet juist hij in de ziekenboeg bij te komen?
Naam:
Bet Weter
Datum:
31 december 2020
Je kind inzetten voor een charmeoffensief is inderdaad niet goed. In hoeverre dat hier het geval was kan ik niet beoordelen. Het was in het jaaroverzicht van het Jeugdjournaal dus “het naar voren schuiven” van je kind, gezien de doelgroep, leek me hier niet direct aan de orde. Ze kwam me voor als een redelijk mondig meisje met een eigen mening. Ze zei o.a.: "Door de brievenbus krijgen we soms dreigbrieven, of ze sturen plaatjes naar me waarin mijn vader is omgetoverd tot Hitler. Dan denk ik gewoon: jullie kennen mijn vader niet echt."
Ik kan me nog een Diederik Samsom (PvdA) herinneren die zijn gehandicapte onmondige kind in een verkiezingsspotje ge(mis)bruikte. Daar was de onfrisse bedoeling zeer duidelijk.

En dan die kaas Jan. Ik heb het idee dat de PvdA nog nauwelijks kaas heeft om van het brood te worden gegeten. Nog even en ze moeten naar de voedselbank.

Een voorspoedig nieuwjaar toegewenst.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)