Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Verlost van Trump

Vandaag zijn we verlost van Trump als President der Verenigde Staten.

Toen hij als amateur-politicus na een stelselmatige leugencampagne en het neersabelen van zijn opponent oud-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton ("lock her up") op 20 januari 2017 President werd, had ik veel narigheid voorzien. Ik had zelfs voorspeld dat hij binnen een jaar uit zijn ambt gezet zou zijn.

Trump heeft het 4 jaar volgehouden. Vraag niet hoe?!
Met 40.000 (!) leugens, met het rijker maken van de rijken door verlaging der belastingen, met het zich onttrekken aan de verplichting zich los te maken van zakelijke belangen, met zich terug te trekken uit internationale verdragen die gericht waren op klimaatbeheersing of kernwapenbeheersing, met het ontslaan en desavoueren van ministers en medewerkers, met het bouwen van een waardeloze muur van 700 kilometer lengte, met het ruim baan maken voor milieuvervuilende bedrijven, met het neersabelen van journalisten en media (de toetssteen van een goed werkende democratie), met het ontmantelen van een toch al kwetsbare gezondheidszorg voor zwakkeren, met misbruik maken van een religieus symbool als de Bijbel, met het ontkennen of ridiculiseren van de gevaren van het corona-virus (thans meer dan 400.000 dodelijke slachtoffers in de VS)met regeren via tweets in plaats van met zorgvuldig overwogen besluiten, met het zich onttrekken aan de verplichting zijn belastingopgaven in te laten zien, met het opzwepen van massa's, met vriendjespolitiek (b.v. pardonnering van misdadige elementen), met het steun zoeken bij rechts radicale groeperingen, met het onder druk zetten van buitenlandse staatshoofden (zoals de actie die leidde tot bij zijn eerste impeachment) etc. etc.

En dan uiteindelijk met zijn Grote Leugen: óf ik win de verkiezingen óf er is fraude gepleegd. Als super-narcist kon Trump een nederlaag niet verduren. En hij aarzelde niet zijn achterban - Make-America-Great-Again-Gelovigen - daarin mee te slepen tot het aanzetten van een bestorming van het Capitool op 6 januari aan toe.

Vandaag zijn we van Trump als president verlost. Maar het zou verstandig zijn als de Senaat het tweede impeachment-verzoek van het Huis van Afgevaardigden serieus neemt en hem impeacht en vervolgens uitsluit van welk ambt dan ook.

Exit Trump: wat een opluchting. Aan Biden and Harris de loodzware taak de Verenigde Staten te verenigen

Schrijver: A. Steios, 20 januari 2021


Geplaatst in de categorie: politiek

3.8 met 8 stemmen 115Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
20 januari 2021
Maar de verzoenende, verenigende, christelijke inauguratiespeech van Sleepy Joe geldt juist ook voor ex-president Donald Trump! Have a heart!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)