Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Geraakt door VOLT

Veel politieke debatten sla ik over. Soms omdat plaatsvervangende schaamt zich van mij meester maakt. Zo zag ik onlangs Farid Azarkan (DENK) en een andere politicus, die ik inmiddels vergeten ben, door ondervragers uitgerust worden met een grote rode en groene flapper-de-flap-handschoen die ze op moesten heffen als ze ergens tegen of voor waren. Ik ben meteen afgehaakt. Vaak zou het beter zijn als een politicus zich hiervoor niet leent. Azarkan debatteert heel goed, maar hier zou hij meteen mogen afhaken.

Onverwacht zag ik op de NPO een debat met Annabel Nanninga (JA21), Sylvana Simons (Bij1) en een onbekende jongeman van een onbekende partij die zeer helder zijn visies wist te verwoorden. Kennelijk was het debat opgezet om kleine partijen aan het woord te laten.

Speurwerk heeft mij geleerd dat het Laurens Dassen van VOLT betrof. Ik ben er achter gekomen dat VOLT een nieuwe kijk op economie heeft, gelijke kansen nastreeft in onderwijs en werk, een moderne overheid ziet zitten, meer inspraak op elk niveau waardeert en een Europese Unie van de 21e eeuw propageert.

Het debat was niet hakketakkerig maar de drie sprekers respecteerden elkaar ondanks duidelijke verschillen die ik kan samenvatten als progressief (Simons, Dassen) en conservatief (Nanninga).

Mogelijk wil je het debat ook zien - zie de link - om een oordeel te kunnen vellen over de inbreng van Simons en Nanninga, maar meer nog over de inbreng van Dassen. Zijn Europese partij kan een factor van grote betekenis worden in de komende decennia.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=3xE1gQ_wJDM

Schrijver: Dagschrijver, 28 februari 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.8 met 4 stemmen 67



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)