Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Ruggengraat

Ik had beloofd een column te schrijven. Al eerder eigenlijk, maar ik had verzuimd. Daarom kreeg ik een mail met de mededeling dat ze me hadden opgegeven. Ik hoefde niets meer aan te leveren. De deur was voorgoed voor me gesloten. Zulke dingen zijn vervelend om te horen.

Een beetje beverig vroeg ik aan de chef van de redactie of ik het alsjeblieft toch nog mocht proberen. Het bleek een jofele gozer en ik kwam met de schrik vrij. Maar ja: waarover schrijf je op dit moment eigenlijk een column? Ik schoof het antwoord op de vraag weken voor me uit, totdat de dag van de deadline alweer was aangebroken.

Wat doe je als iets bijna te laat is, maar je met een beetje inspanning de situatie misschien toch nog kunt redden: pak je jezelf bij de kladden of bewijs je dat je echt geen ruggengraat hebt? Een dergelijk moment leent zich niet voor zelfreflectie. Het is tijd voor actie. Nadenken over je uitstelgedrag kan je beter even uitstellen tot nader orde.

Jammer wel. Als ik me ook maar een beetje had verdiept in wat er speelt in het land, dan had ik er toch een betere draai aan kunnen geven. Ik had door kunnen timmeren over het fijne gesprek dat Mark en Sigrid gehad hebben met informateur Hamer. Het voorspoedige herstel van Ruud de Wild en de geile foto’s van Hazes en zijn jongste scharrel had ik ook best lekker kunnen uitdiepen. Wellicht had ik dwarsverbindingen kunnen leggen tussen het paard van Britt Dekker en de negatief geteste presentatoren van het Eurovisie Songfestival. Misschien had ik zelfs nog een beetje kunnen hinniken over het pak dat Van Nieuwkerk aanhad tijdens zijn interview met Maxima afgelopen dinsdag.

De waarheid is, dat het me geen moer uitmaakte wat mensen uitvreten en met wie. Nou ja, in principe dan. Ik begrijp het tijdsbestek waarin we ons met elkaar bevinden ook gewoon eventjes niet meer. Ik had me teruggetrokken. Zulke dingen zijn vervelend om je te realiseren, maar ik heb mezelf zeker niet opgegeven. Ik doe vanaf nu weer mee.

Schrijver: Mona
22 mei 2021


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.8 met 4 stemmen 133Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
22 mei 2021
En belofte maakt schuld natuurlijk, soms zit je zonder inspiratie en komt tijdens schrijven er best wat bovendrijven alhoewel ik eerlijk beken dit niet een echte dagcolumn te vinden, maar wie ben ik om te oordelen? Het is wel zo als je inderdaad een deadline hebt, je nog rapper moet zijn. Wel benieuwd naar je volgende....

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)