Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Oranje

Wanneer je te lang in de voorpret blijft hangen, is de kater des te heviger als de grote dag eenmaal is aangebroken. Geen zin meer in, al helemaal gehad. Teveel van verwacht.

Verjaardagen? Vriendjes die je speelgoed mollen en later visite die ineens alcoholvrij en vega is en morgen vroeg op moet. De dag erna word je wakker in je nieuwe lekker strak opgedekte Auping in plaats van in een plas bier. Laatste keer geweest.

Zo is het ook met het komende EK. Wat mij betreft is het al gespeeld. Kansloos 5e geworden.
Depay mist penalty in de achtste finale. Er breekt Corona uit in de kleedkamer omdat De Ligt zich bij nader inzien toch het recht voorbehoudt de prik te weigeren. Berghuis slaat na een tackle een Spanjaard tegen de vlakte en krijgt drie wedstrijden aan zijn broek. Koeman, werkloos thuis, gaat zich in de Telegraaf met de opstelling bemoeien. Gewoon nu al geen zin meer in.

En dat komt door die opgefokte Oranjekoorts in de tv reclame.
Ferry de genadeloze crimineel uit Undercover die zich ineens als een obees kind met een juichcape om de straat op stort, zogenaamd omdat er gescoord is?
Ze doen alleen nog maar lamlendige loopoefeningetjes hoor!

Ergens in Portugal, met van die eeuwige pionnetjes. Want dat kon niet in Nederland. Frank de Boer net terug van logopedie, ‘euheut’ zich door nietszeggende persconferenties heen.
En waar is Robben en waarom niet?
Duurt te lang, helemaal gehad.

Iedere grutter probeert de overtreffende trap te vinden van een stompzinnig verhaaltje van 1 minuut met zoveel mogelijk humor om te lachen. Kosten noch moeite worden gespaard om nog hersenlozer uit de hoek te komen dan de concurrent.

De een ramt er bij letterlijk elk reclameblok de Snollebollekes in. De ander is erop uit om de reputatie van Thomas Acda als redelijk verstandig mens nu definitief aan gort te helpen. Maar die lacht zich intussen suf, huppelend onderweg naar de bank.

En dan Ilse. Aahh… zwangere Ilse. Arme panisch opgewekte vrouw, op de rand van een definitieve zenuwinzinking, die naast een heel AH-filiaal ook thuis de boel nog moet regisseren. Met dat irritant brave zoontje en die loser van een vriend die ook al helemaal voetbal is.

Jammer genoeg is de container met die Chinese meuk niet in het Suezkanaal blijven steken. Met alle broekjes, shirtjes en petjes die het straatbeeld gaan teisteren.
Voor een volle spaarkaart… maar wel bijbetalen, want zo kennen we ze weer.

Oranje.. het oude normaal.
Wie weet kun je ergens Rail Away bingen.
Men wordt bedankt!

Schrijver: Trawant
7 juni 2021


Geplaatst in de categorie: sport

5.0 met 1 stemmen 143Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Jan R. Lønsing
Datum:
9 juni 2021
Ik dacht eerder dat we in de poulefase kansloos vijfde zullen worden.
Wat op zich toch wel weer een historische prestatie is.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)