Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Tennisarm

De tijd dat ik me, in zogenaamde laddercompetities, roemloos naar de ondergang liet timmeren ligt gelukkig ver achter me. Het was in de jaren van de tweestrijd Borg/McEnroe tijdens Wimbledon dat ik, op het verkeerde been gezet door het gemak waarmee op tv de ballen over en weer vlogen, in de overtuiging was dat ik met wat oefening nog een glanzende carrière voor de boeg kon hebben. Zelf een profbestaan lag in het verschiet.

Ik werd lid van zo’n club waar tijdens het happy hour in de kantine het brallen uit de studententijd nog eens dunnetjes werd overgedaan. Onder het bewonderend oog van veel te bruine helblonde aanhangsels die als vrijwilligster kakkineus de bardiensten verzorgden.

Het gevoel dat je vervolgens bekruipt als je tegenstander na de eerste set (6-0) op z’n design horloge kijkt om te zien of hij nog thuis kan zijn voordat de piepers op tafel staan, is van een brute vernedering. Ook het obligate handdrukje over het net, dat al na een minuut of 20 het einde van de partij bezegelde, onderging ik tandenknarsend.

En nu, 40 jaar nadat ik de laatste service onderhands ‘uit’ geslagen heb… een tennisarm. Pijnscheuten van heb ik jou daar. Oorzaak kan van alles zijn. Tillen, typen, muizen, u zegt het maar. De medische wetenschap staat voor een raadsel. Hoewel de therapeutische werking nergens beschreven staat, kwamen Mw. P. en ik tot de slotsom dat arm en elleboog strakke ondersteuning en warmte nodig hadden. Zodat de doorbloeding optimaal zou kunnen plaatsvinden.

Oplossing: een strakke zwarte sok aan het uiteinde afknippen en dan over de gehele arm naar boven schuiven. Dat gaf qua pijn nauwelijks verlichting, maar de aandacht die ik ermee trok deed goed. ‘Wat heeft die meneer…?’
De huisarts had slecht en goed nieuws.
Slecht: ‘Dit kan maanden duren en er is geen snelle therapie mogelijk.’
Goed: ‘Het gaat uiteindelijk over, maar dat geldt voor alle kwalen. En wat je daar om je arm hebt…’ Er kwam een licht glimlachje om zijn lippen. ‘Nou ja, het staat in elk geval wel stoer. Je kan ook zo’n witte tennissok proberen. Of gebruik je die nog om te spelen?'

Schrijver: trawant
19 maart 2022


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.6 met 5 stemmen 169Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)