Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Ronald

Het empathisch vermogen van Ronald de Boer is drooggekookt in de woestijn van Qatar. Ook de laatste werkende hersencellen zijn er gezandstraald. Ronald de Boer is voor een klein miljoen te koop voor iedere bloeddorstige Sheik die een corrupt voetbaltoernooi te slijten heeft. Eventueel in duopak met Clarence Seedorf die ons aanraadt vooral te gaan genieten van het voetbal en ons van al die vervelende verzinsels niets aan te trekken.

Wat is er toch geworden van die koddig brommende Amsterdamse tweeling die je op de radio zo leuk na kon doen. Van Frank als trainer ontbreekt na talloze blunders ieder spoor en Ronald, die zich een kek baardje en een Prins Pandjes bril heeft aangemeten, geneert zich er niet voor om gerenommeerde onderzoekscentra als Amnesty en Human Watch Rights voor fantast uit te maken.
Volgens statisticus de Boer moet je gewoon de complete demografie van Qatar bekijken:

‘Iedere immigrant die de afgelopen 10 jaar het loodje heeft gelegd is mee geteld, of ze nou in de huishouding, de horeca of de bouw opereerden. Misschien kom je dan in de buurt. Dat is normaal, triest natuurlijk, maar mensen gaan nu eenmaal dood.
Maar 6500 Bangladesian..eh..mensen uit Bangla Desh, Philippi..of een ander ver land die van de steigers gekukeld zijn of in de hitte bezweken, zonder water, paspoort en arbeidsvoorwaarden? Wat een onzin, ze worden juist in de watten gelegd.’

En dat met droge ogen. Ronald de Boer schaart zich hiermee aan de zijde van FIFA baas Infantielo die het nog bonter maakt door het aantal ongelukjes met dodelijke afloop tijdens de bouw op 3 te schatten. Kijk dat is nog eens lef hebben Gianni tilt hiermee het complotteren en misleiden naar een heel nieuw niveau. Dit is Blatter 2.0
Ronald kwam er in zijn wiskundige bespiegelingen ook niet helemaal uit. In 1 lettergrepig gegrom waren verder alleen de woorden ‘allemaal onzin’ goed te verstaan. De blikken van zijn tafelgenoten spraken boekdelen.

En onze lieve Humberto, dat gezelligheidsdier, nimmer op 1 kritische vraag te betrappen, liet
hem helemaal leeglopen en trok er zijn aandachtigste en meest betrokken gezicht bij.
Ronald de Boer hoort aan de borreltafel en in de voetbalkantine.
En ik moet geen tv meer kijken..

Schrijver: trawant
10 april 2022


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.6 met 5 stemmen 192Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Freek Berglust
Datum:
13 april 2022
Dat Fifa baas Infantielo heet moet in dit kader het verzinsel zijn van een satiricus.
Naam:
Jan R. Lønsing
Datum:
12 april 2022
Ik heb de uitzending niet gezien, maar het klinkt heel erg erg.
Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
10 april 2022
Email:
ajkuperushotmail.com
Rake column, waarbij zowel het drooggekookt empatisch vermogen als zijn laatste werkende gezandstraalde hersencellen de bal, ondanks de verzengende hitte, goed raken...!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)