Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

VI vandaag en Rutte

De afspraak was duidelijk, het moest een openbare executie worden. Tot de tanden toe gewapend zaten de mannen klaar. Eindelijk door de zittende macht serieus genomen en meteen de hoofdman aan tafel. Een buitenkansje.
De strategie luidde: Clusterfuck! We gooien alles van de afgelopen 12 jaar, alles wat de natie op hem tegen heeft, elke faut pas, iedere open wond, in één keer in de strijd.
Wilfred had het allemaal op papier voor zich liggen, Johan zou vooral de Groningen-connectie en de toeslagenaffaire verzorgen, de filmpjes stonden klaar, Gijp en Job mochten improviseren. En als het even kon de botte bijl van het privéleven er in. Want deed ie ‘ut’ nou wel of niet?

Het werd een armzalige, onmachtige vertoning, met een moreel superieure premier die alle ongepaste opmerkingen en ordinaire beledigingen moeiteloos pareerde. Tussendoor zijn campagne-slogans naar binnen frummelde en af en toe zelf een mokerslag uitdeelde als het echt laag-bij-de-gronds werd. Vier klein duimpjes die de reus probeerden om te duwen.
Het ware gehalte van VI Vandaag werd op pijnlijke wijze duidelijk. Als de mannen onderling aan tafel zitten, valt het niet zo op, maar bij serieuze tegenstand verkruimelt het niveau tot een bedenkelijk peil.
De populistische boodschap verdraagt geen enkele inhoud of nuance. Het volk dient bediend te worden.

Terwijl er wel degelijk solide tegenspel mogelijk was geweest. Even weg van de waan van de dag. Rutte niet de kans geven telkens weer op de economische trom te tamboereren. Over de bedorven sfeer in het land, de waanzinnige tegenstellingen tussen groepen mensen, de resultaten van 12 jaar liberaal beleid, het kapot geprivatiseerde landschap van openbare voorzieningen, de machteloze overheid.

De simpele vraag aan de leider, waar het heen moet met ons land, waarom we van incident naar incident strompelen, hoe we hier met steeds meer mensen samen moeten leven. Zaag hem door op visie en vergezichten.

Maar als het Sven Kockelman en Marielle Tweebeeke al niet lukt, wat verwacht je dan van de Keukenkampioen divisie... Koekoek!

Schrijver: Trawant, 15 maart 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.3 met 6 stemmen 91Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)