Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Wappieland

Ik verkeer regelmatig in Wappieland. Hoe dat zo? Nou mijn 2 zonen hebben mede zo´n 20 jaar geleden in de omgeving van Apeldoorn een eco-gemeenschap in leven geroepen. In oude gekraakte bunkerboerderijen hebben ze hun Utopia gevonden.

Dat het idealisme een beetje afgekalfd is mag blijken uit het feit dat ze nu voor zo´n 35 euro per persoon per maand een regeling met een anti-kraak instelling hebben getroffen. Ze worden ook een dagje ouder.

Mooi geregeld. Voor 35 euro per maand wonen en leven. De huidige bewoners hebben elk een grote bunkerboerderij ter beschikking (er zijn er 11 geloof ik). Op een perceel van zo´n 2 hectare hebben zij daar hun eigen gezamenlijke koninkrijk. Ze zijn niet gekoppeld aan een elektriciteitsnet en ook gemeentepils komt niet maar zo uit de kraan. Met zonnepanelen en aardige buren voor drinkwater is dat echter geen probleem.

Een grote kas zorgt voor de nodige groente en fruit. Behoeftes worden gedaan op een eco-toilet en filtervijvers zorgen voor de rest. Wat wietplantjes in de tuin en “Paradise Regained” zou je denken.
Ik kom daar geregeld omdat ze op de laatste zaterdag van de maand een open eetavond houden voor eenieder die zich geroepen voelt. Omdat het mijn zonen zijn voel ik mij vaak geroepen. Het avondeten is, u dacht het al, puur vegetarisch. Gedronken en geblowd wordt er wel uiteraard. Het is heel gezellig. Muziekje erbij en tot diep in de nacht feest.

Maar je zei in het begin Wappieland? Ja dat zei ik. De meeste bewoners hangen allerlei complottheorieën aan. Nou ja dat vind ik dus maar zij niet uiteraard. De cliché complotten hebben zich daar welwillend gehuisvest. Zoals daar zijn. 911. World Forum. Vaccinatie. QR-code, Chemtrails enz. enz.
Op die avonden hebben we het daar nauwelijks over en het zijn ook stuk voor stuk zeer aardige mensen. Dus ik vermaak me prima daar.

Hoe komt het dan dat die mensen allemaal zo eensgezind zijn in hun “wappie” opvattingen.
Het zijn natuurlijk lui die een soort vrijheid nastreven. Alternatieve gasten zou je ze kunnen noemen. Doen geen mens kwaad maar houden er wel bepaalde ideeën op na.

Met de uitspraak “wetenschap is ook maar een mening” kan je in principe alle geharnaste kennis overboord gooien en vasthouden aan je eigen standpunten. Hun voeding bestaat voornamelijk in het rondraaien in eigen kring en het steeds zichzelf weer bevestigd zien worden in berichten op de sociale media vermoed ik. Hoe meer je op bepaalde (wappie) onderwerpen zoekt des te meer gerichte berichten zult ontvangen die je “gelijk” constant zullen bevestigen.
Het is een soort van eiland (isolement) waarop je je bevindt maar zelf zien ze dat anders uiteraard.
Ik heb het allemaal niet door en word gemanipuleerd door de boze “ongrijpbare” machten die mijn hele denken beïnvloeden. Discussiëren heeft weinig zin heb ik ervaren.
Maar toch. Ik vermaak me er best en heb altijd een leuke avond.

Ik zou toch geen wappiegenen hebben?

Schrijver: Ben Noorderling, 26 mei 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 1 stemmen 61Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Ben Noordeling
Datum:
28 mei 2023
Victor en Ralameimaar: Ik denk wel dat de neurotransmitters in een synaptisch orgasme hun rondedans doen bij het gebruik van wiet. Blokkades worden opgeheven en wegversperringen willekeurig verplaatst. Al naar gelang de dosis zal de uitwerking verschillend zijn. Tijdens mijn verblijf in Wappieland zie ik echter geen enorme uitspattingen. Bij een beperkte dosis zelf geteelde wiet zal het wel meevallen heb ik het idee.
Naam:
Ralameimaar
Datum:
27 mei 2023
Ben totaal niet eens met Victor S. Ik gebruik nooit weed, heb je echt niet nodig om dingen te doorzien.
Naam:
Victor S.
Datum:
27 mei 2023
Levendige beschrijving van hoe het er is sommige bevolkingsgroepen aan toe gaat.
Zou het complot-denken met name komen door het zeer regelmatige gebruik van weed? Het is bekend dat waarnemingen bij weedgebruik nogal verstoord zijn. Bij regelmatig gebruik kunnen de waanvoorstellingen - want dat zijn het - als waar worden gepercipieerd.
Naam:
Ralameimaar
Datum:
26 mei 2023
Zou me er heel thuis voelen
Naam:
Wim de Wijs
Datum:
26 mei 2023
Mooi en eerlijk beschreven, Ben.
Fijn dat je zonen het goed naar hun zin hebben.
Over politieke en godsdienstige zaken kan je beter niet discussiëren zeker niet met personen die in hun meningsvorming weinig op hebben met 'feiten'.
Overigens waarschuwt juist vandaag de AIVD voor de 100.000 personen in Nederland die (on)heilig geloven in een superelite die wereldwijd uit is op onze ondergang.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)