Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Kan de SP weigeren?

Temidden van de overlopers die na iedere verkiezing opduiken (het z.g. 'bandwagon-effect') heeft Marcel van Dam, oud-staatssecretaris (PvdA), aangekondigd de PvdA te verruilen voor de SP. Tel uit je winst, SP!
Ossenaar Jan Marijnissen zou een os zijn als hij deze ongekroonde koning van de drogredenering in zijn gelederen zou toelaten.

Ik verdenk Van Dam niet van abjecte denkbeelden maar wel van extreme gevoelens van zelfingenomenheid waarbij het belang van zijn groep in de donkere schaduw staat van zijn narcisme.

Hoewel de mening van een partijlid kan afwijken van de visie van de partijleider, is de poeha waarmee Van Dam vlak voor de verkiezingen kond deed van zijn tegendraadse opvatting in zake Bos’ AOW-plannen, te typeren als een dolkstoot in de rug van zijn partijleider.
Met zijn ervaring (denk aan de in het AOW-debat redelijke Brinkman (CDA) bij vorige verkiezingen) wist hij dat zijn irrationele aanval overgenomen zou worden door partijpolitieke tegenstanders en omgezet zou worden door Balkenende & Verhagen in oneliners met een hoog Telegraafgehalte.
En dat terwijl iedereen weet dat iedere politieke partij met regeringsmacht forse maatregelen zal moeten treffen om de AOW in stand te houden.

Gasten als Marcel van Dam kan een zichzelf respecterende partij beter kwijt dan rijk zijn.
Maar kan de SP een supporter weigeren? De SP lijkt mij geen partij voor ballotage!

Ik hoop dat de SP Van Dam, die ooit Pim Fortuyn afschilderde als een minderwaardig mens en nu Wouter Bos te kijk probeerde te zetten als een berover van 65-plussers, te verstaan geeft dat hij er goed aan doet elders te gaan egotrippen. Want voor je het weet is ook bij de SP sprake van het lek van Van Dam.

#*#

Schrijver: Dagschrijver, 26 november 2006


Geplaatst in de categorie: politiek

3.4 met 15 stemmen 730Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
geert kruideren
Datum:
26 november 2006
Email:
geert.kruiderendigitaaltafel.nl
Het lek van Van Dam?
'Het Hek van de Dam' zul je bedoelen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)