Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Stemmingen

Den Haag, 23 november 2006

Deze uitslag is een geweldig resultaat, de kiezer heeft duidelijk aangegeven dat zij willen dat wij ons beleid voortzetten. We hebben een groot compliment gekregen van de kiezer, het is tijd voor verandering. Wij hebben gewonnen!!! De kiezer heeft ons niet in de steek gelaten. Het land heeft laten zien dat men vertrouwen in ons heeft. We hebben de peilingen verslagen! De kiezer heeft gekozen, nu zullen wij het waarmaken. We zullen de koningin adviseren om een centrumlinkse-/centrumrechtse-/regenboog-coalitie te vormen.

Als deze verkiezingen één ding duidelijk hebben gemaakt, dan is het dat zij niets duidelijk hebben gemaakt. Rechts heeft verloren en links heeft niet gewonnen. Nederland moet socialer worden, dat is wel de boodschap. Maar als dan Kuifje maar liefst negen zetels haalt, dan is de vraag of die boodschap wel overal goed is over gekomen.

Kaboel, 23 november 2006

Met belangstelling heb ik kennis genomen van de uitslag van de parlementsverkiezingen in Nederland. In mijn land hebben wij nog niet zolang ervaring met democratie. Het stemrecht voor vrouwen is bijvoorbeeld nog niet zo goed geregeld. In mijn land woedt, net als in uw land, nog steeds een stammenstrijd die de bestuurbaarheid erg moeilijk maakt. Kennelijk is democratie ook niet het ultieme antwoord op dit soort problemen.

Als uw aanwezigheid in Afghanistan één ding duidelijk heeft gemaakt, dan is het dat u hier niets te zoeken hebt. Deze oorlog tegen het terrorisme kunt u alleen maar verliezen en u hebt hier dus ook niets te winnen. En met een boerkaverbod zult u het ook niet redden. Ik zou liever inzetten op respect, onderwijs en beschaving in eigen land.

Staphorst, 23 november 2006

Wij zijn de HEERE dankbaar dat Hij ons naast de twee zetels voor de SGP ook wel zes zetels heeft gegeven voor de ChristenUnie. Want wij hebben niets verloren en zij hebben geweldig gewonnen. Hoofddoekjes en zwarte kousen zijn misschien niet doorslaggevend, maar wel aanwezig in onze samenleving. Als wij ons niet vergissen, dan zijn deze uiterlijke verschijningsvormen mede bepalend voor een plaats in deze maatschappij.

Als wij in dit land iets duidelijk willen maken, dan is het dat wij een Grote Leider nodig hebben. Het mag duidelijk zijn dat wij daarmee niet een aardse leider op het oog hebben. U hebt gekozen en daarmee een richting bepaald. Wij hopen dat alsnog iemand op zal staan en dat hij/zij ons land naar een betere toekomst zal leiden.

Schrijver: Watze Elgersma, 24 november 2006


Geplaatst in de categorie: politiek

4.2 met 11 stemmen 763Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)