Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Gratis tips voor gelukzoekers

Enkele korte tips voor bezoekers van de site nederlands.nl die zich op een makkelijke manier redelijk gelukkig willen voelen.

Iedere tip verdient nadere uitwerking, die ik in de toekomst per tip hoop te geven.

• Huur een huis, koop er geen. Het geld dat je maandelijks naar de bank brengt voor het gevoel eigen baas te zijn, overstijgt meestal de huurlast. Een ontspannend idee is dat de verhuurder moet zorgdragen voor herstel van het afgewaaide dak, het weghalen van de zwam etc. En weinig of geen verplichtingen voor de huurder.
• Koop geen auto maar maak gebruik van het openbaar vervoer. In een auto zit je permanent in doodsgevaar (3 doden per dag en meerdere zwaargewonden), mede omdat je medeweggebruikers gedronken hebben, pas hun rijbewijs hebben, aan het telefoneren zijn met hun minnares of ex, aan het dementeren zijn, pillen geslikt hebben, te hard willen rijden etc. Het scheelt je bovendien erg veel geld (benzineprijzen die de pan uitrijzen, wegenbelasting, toekomstige spitsbelasting, boetes voor het ‘snel’ rijden etc.)! En in de trein kan je je lekker ontspannen, je voorbereiden op een les, De Trouw lezen, een (on)bekende ontmoeten etc.
• Rook niet: beter voor je gezondheid en het scheelt veel geld, dat je ook nog onttrekt aan grootkapitalisten. Bovendien stinkt het niet meer in huis of kantoor en stink je zelf ook minder. De kans op een ontijdige en nare en oneervolle dood slinkt zeer aanzienlijk. En je wordt niet meer gediscrimineerd vanwege je verslaving.
• Drink matig: beter voor je gezondheid en het scheelt veel geld, dat je onttrekt aan grootkapitalisten. Bovendien loop je minder risico onverantwoord gedrag te gaan vertonen.
• Kijk geen voetbal. Dit scheelt heel veel tijd, vooral ook omdat je niet naar het gezever van voetbalcommentatoren hoeft te luisteren en te kijken. Gebruik die tijd om een cd van Mozart te beluisteren: realiseer je dat je in een week vaker zijn klarinetconcert kunt horen dan Wolfgang dat zelf in zijn hele leven kon.
• Neem geen vaste partner. Een vaste partner leidt tot talloze misverstanden en conflicten, die vermeden worden als je alleen blijft of af en toe voor een paar maanden een dan nog leuke knul/meid neemt. Je kunt ook niet meer aan de kant worden gezet omdat je levenspartner stiekem de voorkeur heeft gegeven aan je beste vriend(in), een collega of stagiaire.
• Neem geen kinderen. Kinderen kosten véél geld en leveren nauwelijks een bijdrage aan je levensvreugde. Integendeel, je leeft in spanning of ze wel gezond geboren worden, of ze niet onverwacht overlijden (begint al met wiegendood), of ze wel intelligent genoeg zijn, of ze niet té intelligent zijn, of ze niet aan de drugs raken, of ze niet homo/sapfo worden, of je auto willen gaan lenen, of (slaap)feestjes willen gaan houden waar jezelf niet meer welkom bent etc. Dat ze een grote mond krijgen en je een sukkel gaan vinden is kans 1:1.
• Ga niet op vakantie. En zeker niet kamperen. Over het algemeen leveren vakanties veel tijdverlies (reistijden, files!) en gezondheidsrisico's (diarree, malaria) op en kosten ze handen vol geld. De accommodaties zijn bijna altijd minder dan die je eigen huurhuis (waarvan de huur al betaald is) biedt. De toiletten op campings zijn te vies om op te zitten: je eigen wc wordt alleen door jezelf gebruikt. Je eigen bad en bed, je eigen koelkast, één of meerdere tv’s, een geluidsinstallatie: alles ligt voor de hand. Van je vakantiegeld kan je iedere dag een mooi boek kopen met een feestelijk diner toe.
• Vul hier je eigen tip in: het idee dat je al zo lang zo graag vorm had willen geven.

Veel geluk!

#*#

Schrijver: Dagschrijver, 17 december 2006


Geplaatst in de categorie: welzijn

4.3 met 11 stemmen 733Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Anna
Datum:
18 december 2006
Email:
Ali B. kan hier vast net zo'n hit mee scoren als Baz Luhrmann deed met zijn goudenleefregelsong Everybody's Free (To Wear Sunscreen). Ik zeg: verkopen! :-)
Naam:
Zondagschrijver
Datum:
17 december 2006
Geluk ligt niet in oppervlakkig en risicoloos leven (hypotheekschuld bij de Bank, gevaren op de weg, relatietherapie bij de agogen, een overvol Schiphol, de kindercrèche etc.) maar in het je energie richten op waardevolle zaken.
Denk aan Kant, die zijn woonplaats niet verliet, maar wel avontuurlijk dacht!
Kortom: durf creatief te leven en vooral niet voornamelijk als half(on)tevreden consument...
Naam:
geert kruideren
Datum:
17 december 2006
Email:
geert.kruiderendigitaaltafel.nl
Kortom: leef oppervlakkig en neem geen risico.
Dus leef niet.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)