Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Hoofdje-wrijven

Natuurlijk heeft het iets lachwekkends, de berichtgeving rond een vierjarige kleuter in het Amerikaanse Waco, die door zijn school geschorst is wegens seksuele intimidatie. En natuurlijk begrijpen wij het commentaar van de vader die zich afvraagt of de wereld gek geworden is.

De berichtgeving was op de meeste websites vrij summier: de kleuter zou een onderwijsassistente hebben omhelsd en daarbij een borst hebben geraakt.
Op nu.nl werd iets meer bekend gemaakt over de aantijging: de kleuter had volgens de lezing van de school "met zijn hoofd tegen de borsten van een vrouwelijke medewerker gewreven".

Na een klacht bij de Texaanse onderwijsinspectie werd de klacht van "seksuele intimidatie" teruggebracht tot "ongepast gedrag", maar de aantijging over het "hoofdje-wrijven" werd staande gehouden.

Het is de vraag wat er achter dit "hoofdje-wrijven" steekt. Het kan een abusievelijke aanraking zijn. Het kan ook een geval zijn van nog geen onderscheid kunnen maken tussen toelaatbaar en ontoelaatbaar. Maar het kan ook kopieergedrag zijn.

Die laatste optie acht ik verre van uitgesloten. Het is bekend dat sommige kinderen van zeven à acht jaar al aan "surrogaatsex" doen: op elkaar gaan liggen en dan die bewegingen maken waarvan je wel eens iets in bepaalde clips hebt gezien. Je kunt er donder op zeggen dat er een keer berichten op gaan duiken over kinderen die dat "pseudo-neuken" na een tijdje wel gezien hebben en eens gaan kijken hoe het nou ècht voelt, zo'n onvolgroeid piemeltje in een onvolgroeid gaatje.

Misschien blijkt deze "hoofdje-wrijvende" kleuter een voorloper of een eerste getraceerd voorbeeld van een nieuwe tendens binnen de immer voortdurende normverschuiving. "Hoofdje-wrijven" in de onderbouw als voorbode van "pseudo-neuken" voor de middenbouw. En tegen het einde van hun bovenbouwperiode kennen ze ongeveer de halve kama sutra.

Inderdaad een gechargeerd beeld. Maar het zou niet de eerste keer zijn dat een gechargeerd beeld door de werkelijkheid ingehaald wordt.
Wie weet wordt de directie van die basisschool te Waco binnen nu en tien jaar bekroond vanwege de voortrekkersfunctie in het ethisch réveil dat sindsdien het tij in de zedenverwildering heeft doen keren.
Maar zolang we het met de vader van die kleuter eens zijn en zolang we die schorsing van die school volstrekt belachelijk vinden lijkt mij dat voor de samenleving toch wel een stuk gezonder.
They are quite wacko in Waco.

#*#

Schrijver: Ko de Laat, 13 december 2006


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 4 stemmen 678Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Rina van Dijk
Datum:
13 december 2006
Getver Ko, je gaat deze gruwelijke onzin toch alsjeblieft niet goedpraten? Er is inderdaad een tendens kleine kinderen als volwassenen te zien. Maar, dat zijn ze niet! Er is later, dan op de leeftijd van vier jaar, nog genoeg tijd ze te leren dat de borsten van de juf ándere zijn, dan die van mama.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)