Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Er is post!

Nee, dit stukje gaat niet over brieven aan de Tweede Kamer. Daar hebt u, net als ik, waarschijnlijk allang uw buik van vol…! Want in Den Haag heeft men TNT Post BV niet nodig om brieven te verzenden, die worden meteen voorgelezen voor de verzamelde parlementaire pers. Daar valt voor de nazaten van Tante Pos absoluut geen eer aan te behalen. Nee, brieven schrijven, dat kunnen ze misschien wel daar in Den Haag, maar ze gewoon ook nog in een brievenbus stoppen, dat is blijkbaar te veel gevraagd.

Dat is natuurlijk tegen het zere been van een bedrijf, dat moet bestaan van het bezorgen van post, tegenwoordig TNT Post BV geheten, ach als Tante Pos dat zou hebben geweten. In dat bedrijf haalt men alles uit de kast om ons weer aan het schrijven te krijgen. Nu zijn de kerstdagen bij uitstek geschikt om nostalgische gevoelens op te roepen bij mensen, we sturen toch allemaal kerstkaarten naar mensen, waar we een heel jaar niet aan hebben gedacht? Op die manier proberen we een beetje van ons schuldgevoel af te komen.

En dan valt er zo’n onnozel krantje Er is post! op je deurmat van: TNT Post BV, met daarin een artikeltje: “Kerst begint met een kaartje”. Het wordt onder onze aandacht gebracht door ene mevrouw Herna Verhagen – wat een baan, om met je gezicht in zo’n beroerd foldertje te moeten staan. Zij meent dat …Voor elkaar zorgen … betekent: zorgen voor uw post. In haar beperkte postwereldje bestaan er kennelijk geen grotere zorgen, dan zorgen voor uw post.

Bij de mailing zit een buitenmodel envelop met de opdracht: Verstuur uw kerstkaarten in deze envelop en win een Centerparcs midweek of weekend. Nu zou ik niet graag in zo’n Centerparc dood gevonden willen worden, laat staan er een midweek of weekend doorbrengen. Maar de opdracht zelf blijkt gewoon onuitvoerbaar te zijn, want je moet minimaal 30 kerstkaarten in de envelop doen en die envelop moet dan in zo’n oranje brievenbus. Hebt u wel eens een poging gedaan om een brief van twee kantjes in een brievenbus te stoppen? In een straal van 2000 meter rond mijn huis hebben alle brievenbussen een ‘inwerpversmaller’ (dit woord komt vast in de volgende Van Dale!), daar past alleen een briefkaart in!

Ik moet mij dus verzoenen met het feit dat een einde in Centerparcs mij niet is gegeven. Onze kerstkaarten zullen, ondanks mevrouw Verhagen, dit jaar toch wel worden verstuurd – we hebben diep nagedacht over een passende tekst – en die is, ondanks alles, positief. De titel luidt: “Zegen voor de reis”, maar daarover meer, volgende week.

#*#

Schrijver: Watze Elgersma, 15 december 2006


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.2 met 12 stemmen 865Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
geert kruideren
Datum:
15 december 2006
Email:
geert.kruiderendigitaaltafel.nl
Lees mijn column van 29 oktober nog eens. Daarin is ook sprake van TNT, mevrouw Verhagen en een envelop.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)