Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Zegen voor de reis

Ieder jaar versturen wij, net als talloze anderen, kerstkaarten aan familie, vrienden, kennissen, enzovoorts. We doen toch ons best om mevrouw Herna Verhagen van TNT-post te behagen! Dan wordt er in huize Elgersma uiteraard diep nagedacht over de tekst die op zo’n kaart moet worden geschreven. “Fijne Kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar”, dat is ons wat te kort door de bocht, maar we zijn geen zendelingen, dus we gooien er ook geen belerende preken tegen aan. Bemoedigende woorden, een spirituele tekst, dat wel, want je weet maar nooit waar het goed voor is.

Want ieder jaar blijken wij wel ergens een gevoelige snaar te hebben geraakt, er is altijd wel een familielid, vriend(in) of kennis, die laat weten bijzonder aangedaan te zijn door onze heilwens. Soms zelfs laat deze of gene ons weten dat de gebruikte tekst speciaal voor hem of haar bedoeld leek te zijn, ach ja, we doen ons best. Je kunt dan misschien met een tekst op een kerstkaart goed maken, wat je in een heel jaar, of in een reeks van jaren, hebt laten zitten.

Ook dit jaar hebben wij ons weer met volle overgave gestort op onze kerstkaartentekst. We hebben onze hele bibliotheek met tekst- en gedichtenboeken doorgenomen. En dit is het geworden, gevonden in het boek “Een brug naar de sterren”, uitgegeven door Ten Have/Lannoo met een voorwoord door Zijne Heiligheid de Dalai Lama. Het boek bevat 365 gebeden, zegenwensen en meditaties uit de hele wereld. Met deze tekst wens ik u gezegende Kerstdagen en alle goeds toe voor het jaar 2007.


Zegen voor de reis

Moge de weg u welkom heten
Moge de wind altijd in uw rug zijn
Moge de zon warm op uw gezicht stralen
Moge de regen zacht op uw velden vallen
Tot wij elkaar weer ontmoeten…
Moge God u in de palm van zijn hand bewaren.

Traditionele Keltische zegenbede

#*#

Schrijver: Watze Elgersma, 22 december 2006


Geplaatst in de categorie: kerstmis

4.2 met 12 stemmen 1.325Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)