Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Anoniempje

'in mijn dolgelukkige knuistjes klem ik mijn eerste nederlandse rijbewijs!' juicht een smsje. Zonder afzender. Zonder herkenning in het adresboek van mijn telefoon. Wat nu? Blij is hij of zij wel, en dat is al heel wat in deze wereld. Gewoon maar een proficiatje terugsturen? Het kan een bekende zijn met een nieuw gsm-nummer. Maar ook een poldermodel van Glenn Close met een cursusdiploma konijnen koken. Zodat dat ene berichtje terug nu net leidt tot een stalkpartij van heb ik jou daar, eindigend met een shovel in de schuifpui. En daar is dat rijbewijs vast niet geldig voor.

Natuurlijk heeft de blijerd zich vast een nummertje vergist. De doorlopende kleine letters van het bericht verrieden al een zekere slordigheid, maar gelukkig voor haar leek ze op de vrouw van de examinator. Of zij is een hij en zit met een pils in de linker kolenschop te ginnegappen over het ironisch bedoelde 'knuistjes'; met zijn duimomvang drukt hij over het algemeen toch al drie knopjes tegelijk in, zeker als hij maar met één hand sms`t. En als kerstkadootje gaat hij zich van die doordraaiende velgen als de auto stilstaat kopen.

'in mijn dolgelukkige knuistjes klem ik mijn eerste nederlandse rijbewijs!' Een naamloos mantra in mijn inbox. Maar terugsms'en durf ik niet meer, voor het geval de blijerd veel te hard rijdend onderweg is.
Wie u ook bent, gefeliciteerd!

#*#

Schrijver: Axel van der Ende, 21 december 2006


Geplaatst in de categorie: verkeer

4.0 met 8 stemmen 657Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)