Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De Verliezer

Ruim twintig jaar geleden vervoerde ik mijn dierbaren in een Peugeot 305 - uiteraard tweedehands - maar een vering…geweldig. Deze auto had echter één groot nadeel, hij wilde soms niet starten. Nu ben ik sinds mensenheugenis lid van de ANWB én van de Wegenwacht, dus toen het noodlot toesloeg, vroeg ik de assistentie van zo’n stoere man in leren pak. De man verscheen, taxeerde het probleem en vroeg mij achter het stuur plaats te nemen. Hijzelf nam een grote moker in zijn handen en gebood mij aan het contactsleuteltje te draaien. Terwijl ik dit deed, sloeg hij met die moker op een vitaal onderdeel van de motor en waarna het vehikel tot leven kwam.

Mijn vrouw had goed opgelet en toen het euvel zich herhaalde, vervulde zij van tijd tot tijd de rol van die stoere man, zij ging ‘even ANWB-tje spelen’. Sindsdien heb ik nooit meer gebruik hoeven te maken van de diensten van de Wegenwacht. Misschien zijn de auto’s beter geworden of ben ik handiger, ik weet het niet. Toch ben ik – uit pure gemakzucht - nog steeds lid van de ANWB en daarmee ook van de Wegenwacht. Dat is allemaal prima, maar er is een groot nadeel aan verbonden, ik krijg elke maand dat tijdschrift van die club toegestuurd, De Kampioen.

Uit de colofon begrijp ik dat de oplage van dit blad 3,7 miljoen is en dat er zo’n 30 mensen in touw zijn om ons elke maand weer een ‘kwaliteitsproduct’ te leveren. Toch kost het mij geen enkele moeite om De Kampioen binnen vijf minuten bij de stapel oud-papier te deponeren. Want langer kan dat blaadje mij echt niet boeien, mijn hemel, wat een doffe ellende, die aaneenschakeling van saaie, voorspelbare, oninteressante artikelen en zogenaamde reportages. En wat een opeenstapeling van goedkope, foute advertenties. Het opperhoofd van de ANWB, ene meneer van Woerkom, schrijft er ook elke maand in, overslaan dat stukje mislukte proza! Dat blaadje moet dringend een nieuwe naam krijgen: De Verliezer.

Ik wil best lid blijven van de ANWB inclusief de Wegenwacht, maar stuur mij nooit meer dat clubblad toe en geef mij in ruil daarvoor een substantiële korting op mijn lidmaatschap! Ik beloof plechtig niet over te stappen naar jullie concurrent, Route Mobiel, maar mag ik dan als tegenprestatie voor deze opoffering verschoond blijven van De Kampioen?

Beste meneer van Woerkom, hou jullie krantje en verschaf mij een royale reductie op mijn lidmaatschap, dan blijf ik jullie de rest van mijn leven trouw. Dankzij die stoere man met zijn moker, dat wel. Want dat was pas een echte Kampioen!

#*#

Schrijver: Watze Elgersma, 23 februari 2007


Geplaatst in de categorie: verkeer

4.2 met 13 stemmen 829Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Roel
Datum:
29 oktober 2007
U suggereert dat wanneer u de Kampioen niet meer zou ontvangen de contributie omlaag zou kunnen.
Dit is onjuist, de Kampioen wordt voornamelijk gefinancierd door de vele adverteerders.
Verder is het moeilijk om alle ANWB leden van een blad te voorzien dat ze allemaal interessant vinden. Veel leden stellen dit wel op prijs.
Naam:
geert kruideren
Datum:
23 februari 2007
Email:
geert.kruiderendigitaaltafel.nl
Ik heb exact dezelfde volgorde meegemaakt: eerst me geërgerd aan de Kampioen, toen de Reis- en Kredietbrief weggedaan, vervolgens mijn lidmaatschap van de ANWB opgezegd en tenslotte mijn auto van de hand gedaan.
Je bent op de goede weg, Watze!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)