Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Boerkaverplichting

Voor werk, kerk en samenleving ben ik ’s avonds nog wel eens op pad en ik mis daarom (gelukkig!) nogal eens sommige Tv-programma’s. Als mij dan de volgende dag wordt gevraagd of ik ‘Opsporing Verzocht’ heb gezien, dan moet ik het antwoord schuldig blijven. Dat blijkt een grote lacune te zijn in mijn kennis van de echte wereld. Dat programma gaat, zo heb ik gehoord, over allerlei criminele zaken: diefstal, roofovervallen, ontvoering, moord, etc. Tot voor kort zo’n beetje de corebusiness van Bram Moszkowicz, zal ik maar zeggen.

Nu ben ik een groot voorstander van permanente educatie, dus ik heb mij zelf verplicht zo nu en dan te kijken naar dergelijke programma’s en dan vallen mij twee dingen op. Ten eerste, de beroerde beelden van al die bewakingscamera’s, we kunnen tegenwoordig via Google Earth haarscherp de laatste liposuctie van bijvoorbeeld Marijke Helwegen aanschouwen, maar een bankovervaller duidelijk in beeld brengen, ho maar! Ten tweede blijken veel criminelen extra onherkenbaar te zijn, omdat zij een ‘bivakmuts’ dragen. Zeg maar, een boevenboerka.

Gelukkig zijn er ook nog andere kenmerken (een bepaald accent/dubbele nationaliteit?), waardoor een boevenboerkadrager soms kan worden opgespoord. Maar dat neemt niet weg dat het dragen van een boevenboerka een groot probleem is in onze samenleving. Ik wacht dan ook met spanning op een wetsvoorstel van de Partij voor de Vrijheid (u weet wel, die club van Geert Wilders) om het dragen van zo’n boevenboerka te verbieden. Het aantal bankovervallen zal zienderogen gaan af nemen, daar ben ik van overtuigd.

Intussen heeft men zich in onze samenleving zich wel druk gemaakt over een algemeen boerkaverbod voor vrouwen, een uiterst populistische, maar volstrekt zinloze actie. Want boerkadraagsters overvallen geen benzinestations, plegen geen moorden en stelen en roven niet, kortom, ze vormen geen bedreiging voor onze samenleving. Maar door dat gezeur van die Wildersclub over de dubbele nationaliteit ben ik wel op een idee gebracht. Wat zou het niet heerlijk zijn als er een boerkaverplichting komt, voor al die koppen die ik een tijdje niet meer wil zien.

Ik geef u graag een kleine selectie van mensen die – wat mij betreft – permanent een boerka zouden moeten dragen: Bram Moszkowicz, Rita Verdonk, Geert Wilders, Marijke Helwegen, Ivo Niehe, Gertie Verbeet, Jort Kelder, enz. Let op, ik probeer wel een verhouding van 50% man en 50% vrouw aan te houden, een soort PvdA-afwijking. Hebt u ook iemand die u liever nooit meer ziet en die u dus een boerkaverplichting toewenst, geef uw reactie hieronder!

#*#

Schrijver: Watze Elgersma, 2 maart 2007


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.3 met 12 stemmen 719Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Rudolf
Datum:
2 maart 2007
Email:
De "mensen" die menen méér te zijn dan gewoon gewoon. Mensen die "vrijheid" hoog in het vaandel hebben staan, maar niet begrijpen wat in werkelijkheid vrijheid inhoudt.
Naam:
geert kruideren
Datum:
2 maart 2007
Email:
geert.kruiderendigitaaltafel.nl
Alle Bekende Nederlanders die alleen beroemd zijn omdat ze bekend zijn.
Naam:
Luíz Indepels
Datum:
2 maart 2007
Emile Ratelband, Jos van Kemenade, Klaas van der Eerden...
Naam:
Outsider
Datum:
2 maart 2007
Wie ik liever nooit meer zie: Jan Mulder. Niet omdat zijn kop mij niet aanstaat, want hij ziet er niet onsympathiek uit, maar om zijn stronteigenwijze, beledigende praatjes. Hij dacht een paar jaar geleden leuk te zijn door te zeggen dat Dick Advocaat opgehangen of gestenigd moest worden. Toen minister-president Balkenende er heel voorzichtig en beleefd wat van zei, was Mulder zwaar beledigd en eiste excuses van Balkenende. Ex-minister Kamp is door Mulder zowat de studio uitgescholden en beledigd bij Barend en Van Dorp. Mulder weet alles beter, heeft altijd gelijk en is altijd wel ergens kwaad over. Dus ik hoop die man nooit meer te zien of te horen, ook niet met Boerka.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)