Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Zonder.

Onze samenleving wordt er niet gezelliger op!
Circussen moeten het van mensen, die het met bepaalde dieren hoog op hebben, voortaan zonder wilde dieren doen die het circus ook voor kinderen zo aantrekkelijk maken.
Wat heb ik als jongetje sidderend genoten van de dompteur die zijn hoofd in de bek hield van een echte tijger. Met leeuwenmoed! Hij kon ieder moment in een lijk veranderen maar dat gebeurde nooit. Het mag niet meer met: het is voorbij. Weg plezier.
Wat ontzettend jammer ook voor circusfamilies die generaties lang enthousiast door de wereld zwierven. Weg inkomen. Ze moesten goed zijn voor hun dieren want dat waren hun geldmakers. Ze vraten ze bij wijze van spreken op.

Het is mij niet duidelijk waarom het ene dier wel beschermd wordt en het andere dier niet: ik ben ik er een voorstander van dat Partijleden voor de Dieren opkomen voor de verse haringen die met kop en staart rauw worden opgevreten door beschaafde mensen uit Nederland.

Mevrouw de Minister van Economische Zaken moet het de volgende balkonsessie zonder vosje doen. Jammer: het stond haar leuk en ze had er zichtbaar plezier in voordat de PvdD haar tot de nieuwe orde riep: “is het een politiek statement?”.
Het huidje van de vos dat een tweede leven kreeg aan de hals van een hoogwaardigheidsbekleder kan de vuilstort in.

Patat moet zonder mayonaise: daar word je dik van. Ongezond: weg er mee. Mijn dochter van 13 neemt er een groentedressing bij. Ook lekker, toch?

Zonder veiligheidsriemen rijden? Vergeet het maar: een hoge boete voor gedrag dat alleen jouzelf kwaad doet (grotere kans op gewond of dood) zit er zo maar in: 140 euro, kassa.

Mijn koffie? Zonder suiker: slecht voor de tanden! Flossen, ragers, reinigers: hebben weinig zin als je niet drinkt zonder. En mét ga je eerder dood.

Zonder visum Amerika in: vergeet het maar. En ook je flesje aftershave kan je maar beter zonder meenemen, want voordat je het weet ben je verdachte voor het leven.

Even gezellig een sigaretje in de pauze op je werk? Vergeet het maar: de antirookbrigade zegt het voor ons allemaal: wil je gezond blijven, dan leef je zonder. Roken is dodelijk: je bent gewaarschuwd.

Het enige wat ik met ouderwets plezier zonder doe?
Vrijen zonder: heer-lijk!

Schrijver: Dagschrijver, 11 maart 2007


Geplaatst in de categorie: spijt

3.1 met 7 stemmen 2.044Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)