Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Posthopen

De post vraagt altijd al de nodige aandacht, ook als ik gewoon thuis ben. Om het een beetje bij te houden moet je er eigenlijk elke dag even tijd voor nemen. De reclamefolders en bedelbrieven kunnen weg, de rekeningen bij de computer en de tijdschriften en kranten op de stapel ‘te lezen’.

De afgelopen weken was ik met vakantie en bij terugkomst lag er natuurlijk een hele berg. Degene die op ons huis past sorteert het gelukkig al een beetje: de kranten bij de kranten, de folders bij de folders, de brieven bij de brieven.

Het is natuurlijk ook wel weer leuk om zo’n stapel in één keer door te nemen, er kan tenslotte een aangename verrassing tussen zitten. Helaas was dat deze keer niet het geval. En dan moet de stapel toch vooral weggewerkt worden.

De dag nadat we thuiskwamen ben ik er dus maar even voor gaan zitten. En dan blijkt het toch heel erg mee te vallen: in een klein half uurtje had ik alle enveloppen eraf, weggegooid wat weg kon en de rest gesorteerd. Vervolgens kostte het me nog even wat tijd om de spullen op z’n plek te leggen en klaar was ik.

De kranten daarentegen…, dat kost me altijd meer moeite. Als Organizer weet ik natuurlijk best dat oude kranten achterhaald zijn, er is elke dag een nieuwe, dus de oude kunnen net zo goed weg. Maar als nieuwsgierig persoon wil ik ze toch graag nog ‘even’ doornemen. En dan kom ik toch altijd interessante artikelen tegen, die ook na een week nog steeds interessant zijn. Ondertussen is het gewone leven ook weer gestart, met de normale drukte. Kortom, ik ben nu een week thuis en nog maar nauwelijks halverwege de stapel. Ik neem me bij deze opnieuw voor om ze sneller door te nemen en alleen die artikelen te lezen die ik echt niet wil missen. Maar of het lukt….

Schrijver: Yvonne de Bruin, 22 maart 2007


Geplaatst in de categorie: vakantie

1.6 met 10 stemmen 492Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)