Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Mooi zijn..

Het is weer tijd voor een mode-show in de Cornelis Schuyt.

De zon schijnt en de mooiste kleren worden tussen de mottenballen vandaan getrokken, de schoenen worden opgepoetst, zonnebrillen van Prada, Gucci, Armani worden opgezet..nog even de haartjes flink in de lak, hier en daar wat grijze haartjes wegmoffelen en we zijn klaar voor de modeshow in Amsterdam oud-zuid.

Manlief blijft vastgeplakt op z'n stoel achter z'n laptopje zitten, het enige wat ie hoeft te doen is z'n goldcard (of hoe noem je die dingen...je hebt ze in het groen, zwart, goud en als je je nou voordoet dat je heeeel veeel geld hebt krijg je een gouden creditcard met daarbij gratis een gouden mobiele telefoon van motorola...je weet wel zo 1 waar rapper P-diddy..of heeft die vent inmiddels alweer z'n naam veranderd....ook mee rondloopt) en z'n sleutels van z'n bolide af te geven.

Na eindelijk een halfuur zoeken waar nou 't gaatje zit waar die sleutel met die enorme sleutelhanger (hoe duurder de auto hoe groter de sleutelhanger) in moet is het plankgas naar de Cornelis Schuyt...laten we 't maar St. Tropez in 't klein noemen.

Het is altijd een genot om vanuit achter m'n bureau toe te kijken hoe de opgetutte dames in de teveel te grote auto's een poging doen om te parkeren. "Hoe was 't ook alweer? in z'n achteruit...shit het is een automaat, laten we voor de gein de letter D eens proberen" Helaas dat was de verkeerde keuze. Driftig zie je ze bellen met manlief..manlief heeft 't ze waarschijnlijk al tig keer uitgelegd. Na veel pijn en moeite staan ze dan uiteindelijk geparkeerd. Vraag niet hoe, halverwege de stoep, lichten nog aan enz.

Nog even in de spiegel kijken of de zonnebril niet beslagen is van al het gehijg, of de make-up nog goed zit, zweetplekken onder de oksels camoufleren en dan is het moment aangebroken om als een dame te flaneren over de Schuyt en gelukkig gaat ze dit beter af!

Schrijver: Ashanti, 24 april 2007


Geplaatst in de categorie: vrouwen

2.0 met 2 stemmen 340Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)