Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Zomerzotheid

Collega A. is de risee van de gang. Bij tropische temperaturen draagt hij sandalen. Geen al te hip model, op zijn gunstigst is het tijdloos. Maar wat vooral de vrouwelijke collega’s op de lachspieren werkt, is dat hij er sokken in draagt. De tweede doodzonde is dat dit witte sokken zijn.
Waarom witte sokken fout zijn, is mij niet duidelijk. Sandalen waren ooit in en toen weer uit, maar de laatste jaren mag het weer. Met witte sokken zal het ook wel zo gaan, maar tot die tijd is de drager een paria, een stumperige overtreder van ongeschreven wetten.

Ik wil geen stumper zijn, dus voor mij geen sokken in sandalen. Dom, want vooral die hippe sportieve sandalen van kek kunststof zorgen - ondanks de luchtige looks - voor ongekende stinkvoeten. Makkelijk te verklaren, want blote voeten lozen hun transpiratievocht direct op de ondergrond. Als die van rubber of plastic is, krijg je vanzelf een broeierig klam laagje tussen huid en voetbed.

Onfrisse praat, maar toch geen sokken. Dan nog liever de blaren.
Ik begin steeds meer op mijn geliefde te lijken. Zij heeft een kast vol open schoenen. Sommige elegant, ander flodderig en heel veel flipflop-achtige modellen (die heetten teenslippers toen ze een jaar of 20 geleden ook in de mode waren). Al die schoenen hebben ondanks hun totaal verschillende uiterlijk een belangrijke overeenkomst: ze doen altijd wel ergens pijn. Meer dan drie kilometer loop je er niet op en dan nog zijn blaren, gescheurde teennagels en schrammen onvermijdelijk, want dit soort schoenen blijven makkelijk achter oneffenheden in het wegdek hangen. De gedwongen eendenpas helpt niet echt bij de grip op de weg. Maar sokken… nee dat nooit. Haar serieuze wandelschoenen halen om mysterieuze redenen zelden of nooit de reisbagage. Waardoor onze toeristische wandelingen zich meestal tot stadsparken beperken.

Ik gun iedere man en vrouw de onverstoorbaarheid van collega A.: lap alle modewetten aan je laars! Kies voor praktisch en comfortabel. Waarom zou dat niet mooi kunnen zijn? Aantrekkingskracht zit toch niet in de vorm van een schoen of de kleur van een sok?

Een andere oplossing is een sandaal ontworpen door Viktor en Rolf. Om de doldwaze cirkel rond te maken, doet H&M daar twaalf paar sokken bij. Witte, eventueel met een hartje.
Nu kopen, dan ben je in de zomer van 2008 helemaal in.

Schrijver: Harry van Dooren, 2 mei 2007


Geplaatst in de categorie: vrouwen

3.9 met 15 stemmen 1.026Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)