Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De verliezer (2)

Mijn leven is nogal saai, want ik reis zelden of nooit met de trein, ik fiets naar mijn werk en voor de wekelijkse boodschappen kan ik heel aardig slagen bij de Aldi of bij Lidl. Ik geef toe dat mijn wereldbeeld daardoor enigszins beperkt is, maar gelukkig ontmoet ik daardoor wel regelmatig veel vrienden met een dubbel paspoort, elk nadeel heb zijn voordeel volgens een veel geciteerd orakel.

Maar daardoor blijk ik iets zeer belangrijks te hebben gemist, stom, stom, stom. Na mijn column over het misbaksel dat De Kampioen heet, had ik meteen actie moeten ondernemen. Ik had mijn stukje over De Verliezer (23 februari 2007) in briefvorm naar de ANWB moeten sturen en mijn lidmaatschap van die gedegenereerde wielrijdersclub meteen moeten opzeggen. Volgens mij bestaat die club alleen nog maar dankzij de geestelijke luiheid van mensen zoals ik.

Dat gaat veranderen! Ik ga de barricaden op en u doet mee, want nu zijn ze bij de ANWB echt te ver gegaan. We hadden in ons land al Metro en Spits, bedrukt papier door sommige onnozele halzen zelfs kranten genoemd, onlangs kwamen daar nog De Pers en Dag bij, ze doen maar, ik lees die rotzooi niet en u ook niet, want u bent gewoon geabonneerd op kwaliteitskranten zoals Trouw, de Volkskrant of de NRC of desnoods NRC Next.

En dan neemt mijn dierbare echtgenote in een onbewaakt ogenblik ergens bij de buurtsuper anwbAuto mee. Let op: “anwbAuto is de nieuwe gratis autokrant van de ANWB. anwbAuto ligt op meer dan duizend plekken in het land voor het grijpen. anwbAuto is er voor iedereen die geïnteresseerd is in auto's en mensen die in de markt zijn voor een nieuwe auto. De krant biedt praktische objectieve informatie over aanschaf, onderhoud en gebruik van een auto.” Nou ja, dan weet u genoeg!

Mocht u nooit bij een buurtsuper komen, dan kunt u dit vod thuisbezorgd krijgen voor € 19,95 per jaar, tenminste als u ANWB-lid bent. Niet-leden kunnen voor € 22,95 per jaar het smoezelige krantje vol non-informatie in de brievenbus krijgen, geschreven door dezelfde losers die ook De Kampioen produceren. De maat is nu echt vol, ik ga mijn lidmaatschap van de ANWB opzeggen.

Ik heb natuurlijk wel even uitgezocht hoe dat zit met pechhulp in binnen- en in buitenland. Wat blijkt, mijn verzekeringsmaatschappij en mijn autodealer bieden dezelfde service als de ANWB. Dus mijn opwinding én mijn opzegging betekenen voor mij geen echt risico, zo’n saaie Aldi/Lidl-klant ben ik dan ook weer wel!

Schrijver: Watze Elgersma, 18 mei 2007


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.3 met 11 stemmen 2.216Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)