Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

EBI

Nieuwe bewoner EBI - ANP bericht

mei 2007 - VUGHT - Justitie heeft een nieuwe bewoner van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) verwelkomd. Deze inrichting maakt deel uit van het complex Nieuw Vosseveld te Vught. In het midden van de jaren negentig is gestart met de nieuwbouw van de EBI. In 1997 kon dit 25 cellen tellende gebouw in gebruik worden genomen. In de EBI verblijven gedetineerden die extreem vluchtgevaarlijk zijn en die bij ontvluchting een onaanvaardbaar risico vormen voor de maatschappij in termen van recidivegevaar voor ernstige geweldsdelicten en/of in termen van grote maatschappelijke onrust. De nieuwe bewoner is de afgelopen dagen zo veel in het nieuws geweest dat wij hem graag aan het woord laten:

“Om te beginnen wil ik mijn dank uitspreken aan de website www.nederlands.nl. Dankzij deze site kan ik eindelijk mijn kant van het verhaal te laten horen. Het is triest dat ik mij nu vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) tot u moet richten. Tot dusver zat ik tot mijn volle tevredenheid in het huis van bewaring Blijdorp te Rotterdam, lekkere wijven, prima eten en drinken, goed contact met de bezoekers, kortom een vlooienleven. Totdat er een tijdje geleden een vrouw op bezoek kwam die kennelijk iets van mij wilde, ze bleef mij maar aan staren. Ik werd daar erg onrustig van, want ze liet regelmatig haar kunstgebit zien en daar houd ik niet van. Ik heb inmiddels begrepen dat ze naar mij lachte, maar dat kwam bij mij niet zo over, ik vond dat erg provocerend.

Dus u begrijpt, ik liet mij even gaan en sprong over dat slootje (daar had ik trouwens al weken op geoefend, zonder dat iemand dat opmerkte) en ik heb dat mens een beetje aangepakt. Maar om mij daarvoor nu over te plaatsen naar een EBI, dat vind ik toch wel erg ingrijpend, want je komt in deze inrichting toch primaten tegen waar een aap zich voor zou schamen. Daarom vraag ik u om de actie van Marianne Thieme ‘geen massaal bezoek aan wilde dieren in dierentuinen’ niet te steunen, maar in opstand te komen tegen het onapenlijk regiem van de EBI. Ik heb begrepen dat Bram Moskowicz is gevraagd om mij te verdedigen, maar ik vrees dat die inmiddels al genoeg voor aap heeft gestaan.”

Schrijver: Watze Elgersma, 25 mei 2007


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.1 met 10 stemmen 531Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)