Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

EPO-maatje

U bent een trouwe lezer, dus u weet, ik fiets naar mijn werk. Dat werk is slechts twee kilometer verwijderd van mijn huis, dus om van een wereldprestatie te spreken, nou nee. Maar als gezonde jonge mannen besluiten om meer dan 200 kilometer per dag te gaan fietsen en dat ook nog eens een paar weken achter elkaar, dan is er iets grondig mis. Een normaal mens bestudeert dienstregelingen of tikt een bestemming in op een routeplanner en pakt dan de trein of de auto.

Afijn, er is een soort verslaving die wielrennen heet en daar is niets normaal. De heren zitten al decennia lang stijf van de drugs op hun fiets en belazeren de hele wereld met hun zogenaamde topprestaties. Inmiddels struikelden de afgelopen weken (oud)wielrenners over elkaar met hele en halve bekentenissen: “Ik heb (ooit, eens, misschien, een beetje, toevallig, per ongeluk) gepakt!” Soms met tranen in de ogen en brokken in de keel, ja, ja. Het (sport)journaal deed daar op de gebruikelijke weinig inventieve manier kond van.

En toen dook dé goeroe van het wielerwereldje op in het journaal, Mart Smeets. Een tijdje terug had hij zich ook al eens gediskwalificeerd bij ‘De wereld draait door’, met een serieuze gooi naar de titel ‘grootste lomperik van het westelijk halfrond’. Nu mompelde hij wat nietszeggende antwoorden op niet al te indringende vragen. Maar…onze Mart is een insider!

Onze Mart ziet alles, onze Mart hoort alles en onze Mart weet alles, zelfs tijdens het pissen vangt hij gesprekken op van wielrenners die, al pissend, ‘de boel flikken’. In zijn column in TROUW van zaterdag jl doet hij daar uitgebreid verslag van, zonder overigens, als ‘goed’ journalist, namen en feiten te noemen. Want onze Mart blijft graag maatjes met die geweldige ‘sporters’ en dan ga je wel met ze eten en drinken, maar dan schrijf je geen kritische stukjes in kranten.

Jort Kelder mag van de rechter Bram Moszkowicz geen maffia-maatje meer noemen, dus ik zal maar voorzichtig zijn en Mart Smeets geen EPO–maatje noemen.
Man ga toch fietsen!!!

Schrijver: Watze Elgersma, 1 juni 2007


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 10 stemmen 619Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Anom
Datum:
1 juni 2007
Email:
anomlive.nl
"Elgersma heeft Smeets voorts nog een epo-maatje genoemd. Het behoeft geen betoog dat een dergelijke kwalificatie ernstige gevolgen heeft voor de beroepsuitoefening als journalist. Deze beschuldiging, die verder strekt dan het benoemen van vriendschappelijke betrekkingen met personen uit het wielermilieu, is zeer diffamerend en voor een journalist uiterst schadelijk en vindt geen, althans onvoldoende, steun in het beschikbare feitenmateriaal. Ook indien in aanmerking wordt genomen dat deze uitlating door Elgersma min of meer terloops is gedaan op een als geschreven column te beschouwen website, en niet bedoeld is als een feitelijk oordeel maar als een door Elgersma aan de feiten verbonden waardeoordeel, moet geoordeeld worden dat Elgersma hier de grenzen van het rechtens betamelijke heeft overschreden en zich onnodig grievend heeft uitgelaten, zonder zich in de vereiste mate rekenschap te geven van de te verwachten gevolgen ervan voor Smeets in zijn hoedanigheid van journalist. Het hof komt daarom tot het oordeel dat, alle omstandigheden in aanmerking genomen, de door Elgersma gebezigde uitlating Epo-maatje als onrechtmatig jegens Smeets moet worden aangemerkt"

HAHAHA, laat me niet lachen. Noem die hielenlikker toch gewoon Epo-maatje...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)