Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Over seks en rolstoelen

Maandag was niet mijn dag. Er ging een nacht slecht slapen en een ruzie met de vrouw aan vooraf. Nu ja ruzie, het was meer een uitwisseling van klachten over wie tekort wordt gedaan in een relatie en wat daar volgens de ander tegenover staat. Kortom het ging over trouwen, kinderen en seks. Elke relatie heeft zo zijn wederkerende thema’s.

Mannen zijn na een ruzie langer uit evenwicht, staat in het blad Psychologie. Hoewel ik daar niks van geloof, ging het voor mij wel op die maandag. De eerste slachtoffers van deze onbalans waren de auto en het paaltje van het tuinhek die elkaar onzacht raakten na een woeste manoeuvre.

100 meter verder is een lastige t-splitsing. Voor het overzicht reed ik de auto royaal over het doorlopende trottoir. Daar werd op dat moment net een rolstoel voortgeduwd door een gebogen mannetje. In de stoel zat een schriele vrouw van bejaarde leeftijd met een bespottelijk regenkapje over haar hoofd. Beiden keken verwijtend: ze konden er niet langs. Dan maar een stukje achteruit. Helaas vergat ik de auto in de juiste versnelling te zetten, waardoor hij na het indrukken van het gas juist naar voren schoot. Het was bijna raak. Paniek stond in het gelaat van de vrouw gegroefd. Zelf was ik een moment verlamd. Lang genoeg om het mannetje te doen besluiten de rolstoel dan maar van de stoep af te duwen en zo die gevaarlijke gek in de auto te ontlopen.

Ik draaide de auto naar rechts en had bijna een landrover in mijn flank. Over het hoofd gezien. Eenmaal op weg reed ik een straat te ver en miste een rood stoplicht. Het is een wonder dat we zonder brokken zijn thuisgekomen.

De brokken van de nacht van zondag op maandag zijn nog niet geheel gelijmd. Vrouwen zijn minstens zolang uit balans als mannen. Gelukkig staat er in hetzelfde nummer van Psychologie nog een relatietest en 30 vragen die moeten duidelijk maken hoe goed ons seksleven is vergeleken met dat van gewone mensen.

Schrijver: Harry van Dooren, 30 mei 2007


Geplaatst in de categorie: psychologie

4.0 met 14 stemmen 797Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
anom
Datum:
1 juni 2007
Email:
anomlive.nl
Het is een schande dat dit 'pseudo'wetenschappelijke goedkope publiekstijdschrift de misleidende naam Psychologie draagt. Misschien kun je daar een keer een column over schrijven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)